Paris’te Notre Dame Katedrali yandı! 2 kişi gözaltına alındı

Paris'in merkezindeki Notre-Dame Katedrali'nde büyük bir yangın çıktı. Tarihi katedralin tavanının tamamen çöktü. Yangın söndürülürken 2 kişinin de gözaltına alındığı ifade edildi

Paris’te Notre Dame Katedrali yandı! 2 kişi gözaltına alındı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
16 Nisan 2019 Salı 09:13

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Notre Dame Katedrali’nde  dün yangın çıktı. Yangının kesin nedeni henüz bilinmiyor.

Paris itfaiyesi, yangının binanın içinde devam eden yenileme çalışmalarından kaynaklanmış olabileceğini ifade etti. Fransa 2 televizyonu da polisin olayı kaza olarak değerlendirdiğini bildirdi.

 

Yangın nedeniyle televizyonda halka seslenmesi beklenen Fransa cumhurbaşkanı Macron’un konuşmasını iptal ettiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un olay yerine hareket ettiği bildirildi.

12. yüzyıla tarihlenen ve Victor Hugo’nun Notre-Dame Kamburu’ndaki klasik romanında yer alan katedralde restorasyon çalışması vardı. Kilisedeki bronz heykeller geçen hafta yenilenmek için kaldırılmıştı.

Araçta boş bidon bulundu

katedralin birkaç yüz metre ilerisinde, içinde Arapça belgelerin ve benzin dolu bidonların olduğu terk edilmiş bir araba bulunduğunu belirten İngiliz Telegraph gazetesi, aracın içinde 7 adet bidon bulunurken, bunlardan birinin boş olduğunu yazdı.

Gözaltılar var

Fransız istihbarat servisi, DEAŞ şüphesiyle iki kişiyi gözaltına aldı. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre araç ve içindekiler inceleme altına alındı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar