için kaldı

Netanyahu: Esad ile sorunumuz yok

Putin'le görüşen İsrail Başbakanı Netanyahu, dönüş yolunda 'İsrail'in Esad'la sorunu olmadığını' söyledi. Netanyahu, 'Şam'ın varolan ateşkes anlaşmalarına uyması halinde Suriye'ye müdahale etmeyecekleri' mesajını verdi.

Netanyahu:  Esad ile sorunumuz yok
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
12 Temmuz 2018 Perşembe 13:23

Dün Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Moskova'dan ayrılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamalarla Putin'le Suriye uzlaşmasına vardığını belli etti. 

İsrail Başbakanı, ''Esad yönetimiyle sorunumuz yok, Suriye'deki asıl sorun İran ile Hizbullah'' görüşünü savundu.

Esad'ın Suriye'nin tamamında kontrolü yeniden sağlaması ve iktidarını istikrara kavuşturmasına İsrail'in itirazı olmadığı mesajını veren Netanyahu, ama İsrail'in gerek olursa tıpkı daha önce yaptığı gibi yine sınırlarını Suriye ordusuna karşı korumak için harekete geçeceğini belirtti.

Kendileri için sorun teşkil edenin DEAŞ ve Hizbullah olduğunu, bu durumda da değişiklik olmadığını söyleyen Netanyahu, ''Meselenin özü, bize karşı eylemde bulunan herkese karşı eyleme geçme özgürlüğümüzü korumamızdır. İkinci olarak da İranlıların Suriye topraklarından çıkmasıdır'' dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar