için kaldı

Merkel'in halefi de bir kadın siyasetçi

Almanya Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin yeni Genel Başkanı belli oldu

Merkel'in halefi de bir kadın siyasetçi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
7 Aralık 2018 Cuma 19:05

Almanya'da iktidardaki Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU), Başbakan Angela Merkel'in yerine kimin parti lideri olacağını belirledi.

CDU delegelerinin 2. tura giden oylamasında parti genel sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer aynı zamanda genel başkanlığa seçildi.

Annegret Kramp-Karrenbauer kimdir?

AKK olarak da bilinir. 9 Ağustos 1962 tarihinde Völklingen, Almanya’da dünyaya gelmiştir. Ailesiyle birlikte Püttlingen'de yaşıyor. Eğitmen bir babanın çocuğu olan, pazar günleri kiliseye gidip cuma günleri et yemeyecek kadar sıkı bir Katolik olan AKK, hukuk ve siyaset bilimi öğrenimi gördü.

1982'de Marie-Luise-Kaschnitz Gymnasium'dan aynı yerde mezun oldu. 1982'de Trier ve Saarbrücken'deki üniversitelerde hukuk ve siyasal bilimler alanında çalışmalarına başladı. 1990 yılında Magister Artium ile çalışmalarını tamamladı.

2011-2018 yılları arasında Saarland Eyaleti Başbakanı olarak görev yapan Karrenbauer, bu göreve gelen ilk kadındır.

Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel’in genel başkanlık için yeniden aday olmayacağını 29 Ekim 2018 tarihinde açıklamasının ardından genel başkanlık için adaylığını koymuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar