Macron'un Ermeni soykırımı kararı

Fransa da 24 Nisan'ı 'Ermeni Soykırımını Anma Günü' ilan ettiğine dair kararname Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından imzalanarak resmi gazetede yayımlandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın bu kararına tepki gösterdi

Macron'un Ermeni soykırımı kararı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
11 Nisan 2019 Perşembe 13:51

Fransa 1915 olaylarını daha önceden 'soykırım' olarak tanımıştı. 2017 seçiminde  vadettiği, 24 Nisan'ı "Ermeni Soykırımını Anma Günü'nü",  resmi gazete de yayımlandı. 

Macron daha önce yaptığı açıklamada, "Fransa tarihle yüzleşir. Gelecek birkaç hafta içerisinde söz verdiğim gibi 24 Nisan'ı Ermeni soykırımını anma günü ilan ediyoruz."ifadelerini kullanmıştı.

Çavuşoğlun'dan sert tepki

Macron'a twitter üzerinden cevap veren, Bakan Çavuşoğlu, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un '24 Nisan' kararnamesi AİHM ve Fransız Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını açıkça ihlal ediyor. Macron seçim kampanyasında Ermenilere verdiği sözleri yerine getirmeye çalışarak yine popülizm yapıyor. Önce kendi karanlık tarihine baksın. Ruanda soykırımından bu yana çeyrek asır geçti." ifadelerini kullandı.

 

Dışişleri Bakanlığı: Şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı konu hakkında, “Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 24 Nisan’ı 'anma' günü ilan etmesini şiddetle kınıyoruz. Fransa’nın dostane olmaktan uzak bu tutumunun, Türkiye ile ilişkilerini menfi şekilde etkilemesi kaçınılmazdır" dedi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar