Trump’ın tehdidine Türkiye’den jet yanıt

ABD Başkanı Trump, Türkiye’yi tehdit etti. Trump, “Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz” dedi. Trump'ın bu sözlerine Türkiye'den yanıt geldi.

Trump’ın tehdidine Türkiye’den jet yanıt
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
14 Ocak 2019 Pazartesi 08:22

ABD’nin Suriye’den çekilme tartışmaları devam ediyor. ABD Başkanı Trump, konu hakkında bir açıklama daha yaptı.

Twitter hesabında açıklama yapan ABD Başkanı Trump şu ifadeleri kullandı:

"DEAŞ'ın mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye'den çekilmeye başlıyoruz. Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız.

Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz. Rusya, İran ve Suriye, ABD'nin doğal düşmanları DEAŞ'ı Suriye'de imha etmesinin uzun dönemde faydalananları olacak. Biz de faydalanacağız ama şu anda askerlerimizi eve getirme zamanı. Sonsuz savaşları bitireceğiz."

 Türkiye’den Trump’a yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbarhim Kalın Twitter hesabından ABD Başkanı Trump’a yanıt verdi.

Kalın şu açıklamaları yaptı:

“Teröristler sizin müttefikiniz olamaz. Suriyeli Kürtleri PKK ile bir tutmak ölümcül bir hatadır.

Türkiye, ABD'den iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı onurlandırmasını ve bu durumun teröristlerin propagandasıyla gölgelenmesini istememektedir. DAEŞ, PKK, PYD ve YPG arasında hiç bir fark yoktur. Onlara karşı savaşmayı sürdüreceğiz.”

"Türkiye Kürtlerin düşmanı değil hamisidir" 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir. Türkiye'nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur."dedi

Çavuşoğlu: Stratejik ortaklar sosyal medyadan konuşmaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Trump’ın sözleri hakkında açıklama yaptı. Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Suriye’de gelin terörle birlikte mücadele edelim. Terör örgütü ile ikili anlaşma üzerine mi devam edeceğiz? DEAŞ’e karşı olduklarını söylüyorlar ama diğerlerini terör örgütü ilan etmiyorlar. Stratejik ortaklar sosyal medyadan konuşmaz

Biz Kürtlerin düşmanı değiliz. Trump’ın içinde bulunduğu zorluğu görüyoruz. Üzerinde bir baskı var. Son paylaşımı bir iç politika mesajı olduğunu biliyoruz. Ne olursa olsun Türkiye olarak o zorlukları bertaraf etmek için elimizden geleni yaparız. Hiçbir tehdide papuç bırakmayız. Trump’ın baskı altında yaptığı paylaşımı doğru bulmuyoruz. Türkiye’nin layık olduğu saygıyı ABD dahil herkes göstermeli"

CHP: Bu tehditler bize sökmez

Trump’ın bu sözlerine Türkiye’den tepkiler yağdı.  CHP de Trump’ın sözlerine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezindeki CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Öztrak, şu açıklamaları yaptı:

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir devlet ülkemizi bu kadar açıktan tehdit etme cürretini göstermemişti. Bu ifadeyi kabul etmiyoruz. Bu tehditler bize sökmez, Türkiye'yi böyle bir tehdite açık hale kim getirmiştir? Bu tehdit bu iktidarın eline ekonomimizin Türkiye'nin zayıf karnı hale getirildiğinin göstergesidir. Borç alan emir verir.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar