Maduro canlı yayında Erdoğan’a mesaj gönderdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, katıldığı canlı yayın programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mesaj göndererek, “Türkiye ile ittifakımızı; ekonomik, ticari, finansal ve teknolojik açıdan güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi

Maduro canlı yayında Erdoğan’a mesaj gönderdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
4 Şubat 2019 Pazartesi 12:16

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’ya ABD’nin destek vermesi sonrası gerilimin tırmandığı ülkede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu arayarak yanında olduklarını söylemişti.

 Maduro katıldığı bir programda Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

Devlet Başkanlarına mesajlar vermesi istenen Maduro, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Ekonomik, ticari, finansal ve teknolojik ittifakımızı güçlendirmeye devam edeceğiz”;  Arjantin Devlet Başkanı Mauriccio Macri’ye, “Macri patenlerini giysin çünkü bu yıl başkanlık dışı kalacak”; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ,“Her zaman söylediğim gibi, arkadaşlığı ve desteği için teşekkürler”; Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya, “Sanırım ona hiçbir şey söylemeyeceğim çünkü onun bir ülkeyi gerçekten yönetip yönetmediğini bilmiyorum”; Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’ya, “Sağlığı ile ilgilenmeli. Oldukça kötü görünüyor”; Meksika Devlet Başkanı Luis Obrador’a, “Latin Amerika vizyonuna katılıyorum”; Fransa Başbakanı Emmanuel Macron’a, “Sarı yeleklileri dinlesin”; Almanya Başbakanı Angela Merkel’e, “Birçok Avrupalıya söylediklerimi ona da tekrarlayayım. Diğer Venezuela'yı da görmeye çalış. Diğer Venezuela'yı da dinlemeye çalış. Gerçek Venezuela’yı. Sadece bir sektörü dinlemeyin. Daha fazla dinleyin” mesajlarını verdi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar