için kaldı

İran'da terör saldırısı: Ölü ve yaralılar var

İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçiş sırasında terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

İran'da terör saldırısı: Ölü ve yaralılar var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
22 Eylül 2018 Cumartesi 09:08

İran'ın Ahvaz kentinde yapılan askeri geçit törenin silahlı saldırı düzenlendi.

İran devlet televizyonu, Ahvaz kentinde yapılan bir askeri geçit törenine silahlı kişilerce saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Olay yerinden gelen ilk bilgilere göre saldırıda ölen ve yaralananların olduğu belirtildi. İran medyası saldırıda en az 24 kişinin öldüğünü, 53 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İran, 1980-88 yılları arasında Irak'la yapılan savaşın başlangıç haftasını Kutsal Savunma Haftası olarak kutluyor ve bu etkinlikler kapsamında birçok şehirde askeri törenler düzenleniyor.

İran devlet televizyonu muhabiri, saldırının geçit törenin başında meydana geldiğini olay sonrası törenin dağıldığını söyledi. Haberde, saldırganların geçit töreninin arkasında yer alan bir parktan uzun namlulu silahlarla geçit törenini taradığı belirtildi.

Saldırıdan ABD sorumlu tutuldu

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkenin güneybatısında yer alan Ahvaz kentindeki askeri geçit törenine düzenlenen saldırıdan ABD ve terörün bölgesel destekçilerinin sorumlu olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eğitilen, silahlandırılan ve yabancı bir rejim tarafından desteklenen teröristler Ahvaz'a saldırdılar." ifadelerini kullandı.

Saldırıda çocuklar ve gazetecilerin de hedef alındığına dikkati çeken Zarif, şöyle devam etti:

"İran bu saldırılardan bölgesel terör destekçileri ve onların ABD'li efendilerini sorumlu tutuyor. İran, halkını savunma konusunda hızlı ve kararlı yanıt verecektir."

Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ramazan Şerif de saldırının El-Ahvaziye adlı ayrılıkçı örgüt tarafından düzenlendiğini açıkladı. Şerif, söz konusu örgütün Suudi Arabistan tarafından desteklendiğini iddia etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar