İran: NATO, Türkiye-Suriye sınırına yerleşemeyecek

Hamaney'in dış politika danışmanı Velayeti, NATO'nun Türkiye-Suriye sınırına kendi güçlerini yerleştirmesinin 'gerçekleşmeyecek bir hayal' olduğunu söyledi.

İran: NATO, Türkiye-Suriye sınırına yerleşemeyecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
13 Temmuz 2018 Cuma 14:01

Rusya'nın başkenti Moskova'da Valday tartışma kulübünün bir etkinliğine katılan Ayetullah Ali Hamaney'in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti'ye, NATO'nun, güçlerini Türkiye-Suriye sınırına konuşlandırma planına ilişkin bir soru yöneltildi.

Velayeti soru karşısında, "Kuşkusuz bunun gibi akılsızca ve mantığa uymayan kararlar pek çok kez alındı. Fakat bu kararları, Bay Trump'ın başını çektiği benzer hayalleri pratiğe dökmek mümkün olmayacak" ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Velayeti, İran'ın, askeri güçlerini, Suriye'nin İsrail yakınlarındaki güney sınırından çekip çekmeyeceğine ilişkin bir soru karşısındaysa şunları söyledi: "Bu ülkedeki varlığımızın İsrail ile hiçbir ilgisi yok. Bu ülkedeki pozisyonlarımızı Şam ve Moskova ile koordine ediyoruz. Bunun hakkında İsrail ile mutabık kalınması ya da askeri varlığımızın İsrail'in taleplerine uygun olması gerekmiyor."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar