için kaldı

İran Dışişleri Bakanı: ABD ile İran'ın müzakere ihtimali yok

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Zarif, İran basınına yaptığı açıklamada, ABD'nin ülkesine yönelik izlediği politikalara ve iki ülke arasında görüşme ihtimalinin olup olmadığına ilişkin soruları cevapladı.

İran Dışişleri Bakanı: ABD ile İran'ın müzakere ihtimali yok
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
11 Ağustos 2018 Cumartesi 19:33

Eylülde toplanacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşeceğine ilişkin iddiaların sorulması üzerine İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "ABD tarafıyla herhangi bir görüşme olmayacak." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump'ın ön koşulsuz görüşme teklifine ilişkin resmi açıklamaların Cumhurbaşkanı Ruhani ve kendileri tarafından daha önce açık bir şekilde ifade edildiğini kaydeden Zarif, "ABD yönetiminin yaptırımlara bağımlılığı müzakere ihtimalini ortadan kaldırıyor." dedi.

ABD yönetimi, İran'la nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilmesinin ardından açıkladığı yaptırımları 7 Ağustos'ta devreye sokmuştu.

Diğer taraftan Bakan Zarif, Twitter hesabından bu sabah yaptığı paylaşımda, Trump'ın Türkiye'ye yönelik adımlarını "utanç verici" şeklinde niteleyerek, "ABD yaptırımlara ve zorbalığa bağımlılığını düzeltmeli aksi takdirde tüm dünya ülkeleri onu zorlamak için sözlü kınamaların ötesine geçecektir." demişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar