için kaldı

İnsan yiyen dişi kaplana parfümlü tuzak

Hindistan'da insan yemekle suçlanan ve hakkında 'vur' emri bulunan dişi kaplanı bir türlü yakalayamayan yerel yetkililer, büyük kedileri cezbettiği söylenen Calvin Klein'ın 'Obsession' parfümüyle tuzak kurmayı değerlendiriyor.

İnsan yiyen dişi kaplana parfümlü tuzak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
11 Ekim 2018 Perşembe 20:59

Hindistan'ın batısındaki Maharaştra eyaletinde 13 kişiyi öldürmekle suçlanan bir dişi kaplanı ölü ya da diri yakalamak için bir aydır yürütülen seferberlik sonuç vermezken, alışılmadık bir 'silahın' devreye girmesi gündemde.
Devriyeler, kızılötesi kameralar ve hatta filler dişi kaplanının yerini bulamazken, yerel yetkililer çareyi Calvin Klein'ın 'Obsession' parfümünde arıyor.

AFP'ye konuşan orman idaresi yetkilisi A.K Mişra, "Birisi bize Calvin Klein parfümünü kullanarak kaplanı tuzağa düşürmemizi tavsiye etti. Bir yetkilimiz de parfümü satın aldı" diyerek ekledi:

"Böyle bir denemede bulunabiliriz"

2013 yılında ABD'deki bilim insanları, Calvin Klein modaevinin 'Obsession For Men' isimli parfümünün büyük kedileri cezbettiğini saptamıştı.

Büyük kedileri kendinden geçiren ise 'Obsession'ın içerdiği misk kedisi dışkısına dayanan sentetik bir aroma.

Hindistan medyası da daha önce Tamil Nadu eyaletinde 'Obsession' kullanılarak bir kaplanın tuzağa düşürüldüğünü yazdı.

'Görüldüğü yerde vurulabilir' kararı da çıktı

Diğer yandan insan yiyen dişi kaplana yerel halk 'yeryüzü' anlamına gelen 'Avni' adını taktı.

Geçen yıl 5 köylüyü öldürdüğü söylenen, 2016'daki 8 ölümün de sorumlusu olduğuna inanılan Avni için yargıdan "Görüldüğü yerde vurulabilir" kararı da çıktı.

Hayvan hakları savunucularının kararı iptal çabaları, Yüksek Mahkeme tarafından reddedildi.

"İnsan etinin tadına bakıp beğenirlerse..."

Kaplanlar genelde insanlara saldırmıyor, ama uzmanlar kaplanların insan etini tatmaları halinde lezzetli bulmaya başlayabilecekleri görüşünde.

Hayvan hakları savunucularına göreyse yaşam alanları yok edilen kaplanların insanlarla daha sık karşı karşıya gelmesi ya da insanların kaplanların koridorlarına girmesi, saldırılara yol açıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar