İki ülke Türk siyasetçilerinin seçim kampanyasına müsaade etmeyeceklerini açıkladı

Avusturya Başbakanı Kurz'un, "Avusturalya'da, Türk seçim kampanyaları istenmiyor ve bunlara daha fazla izin vermeyeceğiz" çıkışının ardından bir açıklamada Hollanda Başbakanı Rutte'den geldi. Rutte, erken seçim öncesinde Türk hükümeti üyelerini Hollanda'da görmek istemediklerini söyledi.

İki ülke Türk siyasetçilerinin seçim kampanyasına müsaade etmeyeceklerini açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
21 Nisan 2018 Cumartesi 14:27

Avusturya Başbakanı Kurz'un, "Avusturalya'da, Türk seçim kampanyaları istenmiyor ve bunlara daha fazla izin vermeyeceğiz" çıkışının ardından bir açıklamada Hollanda Başbakanı Rutte'den geldi. Rutte, erken seçim öncesi de Türk hükümet üyelerini Hollanda'da görmek istemediklerini söyledi.

"KAMU DÜZENİ İÇİN TEHDİT"

Hollanda Başbakanı Rutte, cuma günü bakanlar kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partili bakanların 24 Haziran'daki erken genel seçim öncesi ülkesinde propaganda yapmasının, "kamu düzeni için tehdit oluşturacağını" söyledi.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre bunun, 2017 Mart'ında olduğu gibi kamu düzenini bozacağını iddia eden Rutte, Hollanda'daki Türkiye kökenli seçmenlere baskı uygulanmasını da önlemek istediklerini ifade etti.

"TÜRK SEÇİM KAMPANYALARI İSTENMİYOR"

Avusturya Başbakanı Kurz, ORF radyosuna yaptığı açıklamada, “Erdoğan’ın önderliğindeki Türkiye, Avrupa’daki Türk kökenli toplulukları yıllardır kendi çıkarına kullanıyor. Avusturya’daki Türk seçim kampanyaları istenmiyor ve biz bunlara daha fazla izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı. Kurz açıklamasının devamında bütün Türk siyasi partilerinin seçim kampanyası etkinliklerine de olacağını ifade etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar