Fransa: Esad aday olursa...

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın aday olmasına karşı olmadığını söyledi. Le Drian, "Esad aday olacak olursa gelecekleri için karar verecek olanlar Suriyeliler olacaktır." dedi.

Fransa: Esad aday olursa...
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
14 Ocak 2019 Pazartesi 11:41

Ürdün'e düzenlediği bir günlük ziyaret kapsamında başkent Amman'da Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Le Drian, görüşmede öncelikli olarak Suriye konusunu ele aldıklarını söyledi.

Suriye'de Beşar Esad'ın yönetimde kalmasıyla ilgili soruya Le Drian, "Sanırım bunun şartlarını ortaya koydum. Bu, saygın ve şeffaf seçimlerle olabilir. Esad aday olacak olursa gelecekleri için karar verecek olanlar Suriyeliler olacaktır. Bu da ancak seçim ve anayasa düzenlemesiyle olabilir. Bütün Suriyelilerin temsilcilerini seçmek üzere oy kullanması gerekir" şeklinde cevap verdi.

"Önceliğimiz DEAŞ'ın kökünü kazımak ve Ortadoğu'nun tam anlamıyla istikrara kavuşması. Bu nedenle Suriye krizine çözüm bulmak için bıkmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz" diyen Le Drian, DEAŞ'a karşı savaşın sona ermediğini, örgütün çökertildiğini düşünenlerin yanıldığını kaydetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar