için kaldı

Donald Trump'tan Rakka açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Suriye'de DEAŞ’a karşı savaşan müttefiklerinin Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldığını belirtti

Donald Trump'tan Rakka açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
22 Ekim 2017 Pazar 10:22

Donald Trump, yazılı açıklamasında, Rakka'nın DEAŞ’tan temizlendiğini bildirdi. Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) atıfta bulunduğu açıklamasında Trump, "DSG ve Suriye'de DEAŞ’a karşı savaşan müttefiklerimiz, terör grubunun başkenti olarak ilan ettiği Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldı. Ortak çalışma sonucunda güçlerimiz bütün şehri DEAŞ’tan temizledi." ifadesine yer verdi.

 'YEREL GÜÇLERİ DESTEKLEYECEĞİZ'

Rakka'nın geri alınmasının DEAŞ’a karşı mücadelede 'kritik bir dönüm noktası' olduğunu vurgulayan Trump, şunları kaydetti: "Yakında yeni bir evreye geçerek Suriye'deki tansiyonu düşürmek için yerel güçleri destekleyeceğiz ve kalıcı barışın sağlanması için şartları genişleterek terör güçlerinin geri dönerek ortak güvenliği tehdit etmesine son vereceğiz. Şiddetin son bulması için müttefiklerimizle diplomatik süreçleri destekleyerek sığınmacıların evlerine geri dönmesini sağlayacağız ve Suriye halkının dehşetine son verecek siyasi geçiş sürecini sağlayacağız."

 Trump, Başkanlık seçim kampanyalarında ABD halkına DEAŞ’ı 'bitireceğini' vadettiğini hatırlatarak göreve geldikten sonra ilk yaptığı işin bu örgütle mücadele etmek olduğunu belirtti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar