Disney, 21st Century Fox’u satın aldı

Disney ile Fox arasında bir süredir devam eden satın alma süreci nihayete erdi. The Walt Disney Company, 21st Century Fox’u bugün 71 milyar dolara resmî olarak satın aldı.

Disney, 21st Century Fox’u satın aldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
20 Mart 2019 Çarşamba 18:39

Disney, Fox'un eğlence kolu olan 21st Century Fox'u 71 milyar dolara satın aldı. Disney'in, "Disney Plus" isimli bir servisle Netflix ve diğer benzer şirketlerle rekabete hazırlandığı bildiriliyor.

Satın almayla birlikte The Simpsons ve X-Men'in de aralarında olduğu pek çok seri Disney'in kontrolüne geçmiş oldu.

Disney ve 21st Century Fox'un çok sayıda ortak departmana sahip olması sebebiyle, satın almanın ardından binlerce kişinin işten çıkartılacağı ileri sürülüyor.

Son yıllarda Star Wars, Pixar ve kimi Marvel karakterlerinin yayın haklarını satın alan Disney, 21st Century Fox'u satın alarak FX Networks ve National Geographic kanallarının da sahibi oldu.

Disney'in gerçekleştirdiği satın almalarla birlikte televizyon programları ve filmleri baştan sona kontrol altına almak istediği, üretimden dağıtıma kadar bütün aşamalarını elinde topladığı görülüyor.

Disney Plus ile birlikte internet yayıncılığına giriş yapacak olan Disney, uzun vadeli olarak elde edeceği kullanıcı verileriyle reklam pazarına da girmek istiyor.

Disney CEO'su Bob Iger, geçmiş açıklamalarında Disney Plus ve diğer "doğrudan tüketiciye" modellerin "birinci öncelikleri" olduğunu söylemişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar