Trump’tan Türkiye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Trump, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında da konuştuk, ki burada gerçekten genişleme için büyük bir potansiyel var" ifadelerini kullandı.

Trump’tan Türkiye mesajı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
15 Ocak 2019 Salı 08:38

ABD Başkanı Trump, “Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz.” İfadelerini kullanması sonrası iki ilke arasında ipler gerilmişti.

Bu sözlere karşılık Türkiye’den yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda görüştü.  Görüşmede Suriye’deki gelişmeler ele alınmıştı.

 Trump’tan görüşme sonrası açıklama

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün telefonda yaptığı görüşmeye ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Trump, açıklamasında, "DEAŞ kalıntılarına karşı son iki haftadır verdiğimiz başarılı mücadele ve 20 millik (32 kilometre) güvenli bölge dahil ilgili tüm meseleler hakkında nerede durduğumuzu aktarmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında da konuştuk, ki burada gerçekten genişleme için büyük bir potansiyel var." ifadelerine yer verdi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar