Binali Yıldırım: Sokak kavgasını bırakma zamanıdır

21. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, (ABD-Rusya restleşmesi) "Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar. Bedelini sivil insanlar ödüyor. Zaman rekabet zamanı değildir, zaman bölgede yaraları sarma zamanıdır. " şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım: Sokak kavgasını bırakma zamanıdır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
11 Nisan 2018 Çarşamba 15:49

21. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, (ABD-Rusya restleşmesi) "Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar. Bedelini sivil insanlar ödüyor. Zaman rekabet zamanı değildir, zaman bölgede yaraları sarma zamanıdır. " ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında "Hepimize ortak sorumluluk düşüyor. Özellikle ellerinde büyük güç bulunan ülkeler, BM'nin daimi temsilcileri bugünlerde çok daha büyük sorumluluk altındalar. Yaptıkları ne? Birbirlerini tehdit ediyorlar! "Benim daha iyi füzem var" diğeri diyor "Benim daha iyi füzem var" Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar. Bedelini sivil insanlar ödüyor. Zaman rekabet zamanı değildir, zaman bölgede yaraları sarma zamanıdır. Suriye'nin de Irak'ın da toprak bütünlüğünü sağlayarak, terör örgütleri arasında sıralama yapmadan mücadele zamanıdır. Türkiye olarak bunu yapıyoruz. Bunun da başarılabileceğini gösterdik. Kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Başkalarının da bizim toprağımıza göz koymasına musamma göstermeyiz." açıklamasında bulundu.

ABD RUSYA RESTLEŞMESİNDE NELER OLMUŞTU?

Esad rejimi, başkent Şam'daki Doğu Guta bölgesinin Duma ilçesinde 7 Nisan'da kimyasal silah kullanmış ve 78 sivil hayatını kaybetmişti. ABD hükümeti kimyasal silah kullanan Esad'ı kınarken Rusya hükümeti kimyasal silah kullanımını kesin bir dille yalanlamıştı.

"HAZIR OL RUSYA FÜZELERİMİZ GELİYOR"

ABD-Rusya gerilimi devam ederken ABD Başkanı Donald Trump resmi Twitter hesabı üzerinde yaptığı açıklamada, "Rusya, Suriye'ye atılacak her füzeyi vuracağını söylemiş. O zaman hazır ol Rusya çünkü füzeler geliyor, hem de iyi, yeni ve akıllısından..." diyerek meydan okudu.

RUSYA'DAN TRUMP'A YANIT

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Kimyasal Silah Yasaklanması Örgütü uzmanları, şimdi akıllı füzelerin kimyasal silah saldırısının tüm kanıtlarını yok edeceğini söylemedi mi? Ya da amaç uluslararası uzmanların kanıt olarak hiçbir şey bulamaması için akıllı füzelerle provokasyonun kanıtlarını hızlıca yok etmek mi?” ifadeleriyle yanıt verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar