için kaldı

Beyaz Saray'da 'acil durum' hareketliliği!

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Washington'da kalmasını gerektiren bir durumun ortaya çıkmasıyla" birlikte seyahat planını iptal ederek Beyaz Saray'a döndü.

Beyaz Saray'da 'acil durum' hareketliliği!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
3 Temmuz 2019 Çarşamba 08:24

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence henüz bilinmeyen bir nedenle New Hampshire'a yapacağı ziyareti iptal ederek Washington'a geri döndü.

Pence'in Beyaz Saray'a dönüşü ilk olarak 'acil durum' olarak tanımlansa da, daha sonra yetkililer durumun 'acil' olmadığı yönünde açıklamalar yaptı. Pence'in sözcüsü Alyssa Farah tarafından yapılan açıklamada, "Başkan Yardımcısı'nın Washington'da kalmasını gerektiren bir şeyler oldu. Alarm vermek için bir neden yok. New Hampshire'a yapacağı ziyareti yeniden planlamak için sabırsızlanıyor" ifadelerini kullandı.

Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi ise durumun Başkan Trump veya Pence'in sağlık durumuyla ilgili olmadığını ve bir ulusal güvenlik konusu da olmadığını belirtti.

New Hampshire'da Pence'i bekleyen kalabalığa yapılan duyuruda ise Başkan Yardımcısı'nın uçağının bir 'acil durum çağrısı' nedeniyle geri dönüş yaptığı belirtilmişti. Ancak daha sonra Pence'in sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Pence'in uçağının Washington'dan hiç ayrılmadığı ifade edildi.

Putin de tüm programını iptal etti

Pence'in Beyaz Saray'a çağrılmasından kısa bir süre önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gün içerisindeki bütün programlarını iptal ederek Savunma Bakanı Şoygu ile bir görüşme planlamıştı.

 

Rus basını görüşmenin 14 denizcinin öldüğü denizaltı yangını ile ilgili olduğunu belirtirken, görüşmenin içeriğine ilişkin Kremlin'den resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar