için kaldı

Macron’dan Brexit açıklaması: Avrupa'nın yaşadığı krizin sembolü

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasını Avrupa’ın yaşadığı krizin sembolü olarak değerlendirdi.

Macron’dan Brexit açıklaması: Avrupa'nın yaşadığı krizin sembolü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
5 Mart 2019 Salı 08:42

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 24 dilde Avrupa Parlamentosu seçimleri nedeniyle ‘Avrupan’ın rönesansı için bir mektup yazdı.

Macron, Avrupa’nın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana bir sorun yaşamadığını belirterek, İngiltere’nin ABD’den çıkışını ise krizin sembolü olduğunu belirtti.

Macron, Avrupalıların demokratik özgürlüğünün önemine işaret ederek, Avrupa'daki seçimleri, siber saldırılara ve manipülasyonlara karşı korumak için Avrupa Birliği (AB) üyesi her ülkeye Avrupalı uzmanları sağlayacak Avrupa Demokrasileri Koruma Ajansı'nın kurulmasını önerdi.

Bu çerçevede Avrupalı siyasi partilere yabancı güçlerin sağladığı finansmanın yasaklanması gerektiğini vurgulayan Macron, internetteki kin ve şiddet içeren bilgilerin ve konuşmaların da yasalar çerçevesinde engellenmesi ve yasaklanması gerektiğini dile getirdi.

Shengen bölgesinin yeniden düzenlenmesinin gerektiğini ifade eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bölgeye katılamak isteyen ülkelerin sınırları ciddi şekilde kontrol etmesi ve Avrupa ile aynı iltica politikasına sahip olması gerektiğinin altını çizdi.

Ayrıca, kurulacak Avrupa İç Güvenlik Konseyi'nin himayesinde AB üyesi ülkelerin ortak sınır polisi ve iltica ofisi konusunda katkıda bulunması gerektiğini aktaran Macron, aynı hassasiyetin savunma konusunda gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Macron, NATO ve Avrupalı müttefiklerle savunma ve güvenlik konusunda yükümlülüklerini ortaya koyacak bir anlaşma yapılması gerektiğini bildirdi.

Macron, iklim değişikliği ile mücadele finansmanını sağlayacak Avrupa bankasının ve gıdaların sıkı kontrolünü yapacak bir mekanizmanın kurulmasını teklif etti.

Afrika ile yeni ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan Macron,  Avrupa rönesansı inşa etmeyi arzuladığını ifade etti. Macron ayrıca milliyetçilerin, halkların öfkesini kullanmasına izin vermeyeceklerini  belirtti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar