için kaldı

Aktay: BM heyeti Prens Selman'ı Kaçıkçı cinayetinden sorumlu görüyor

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, "BM heyeti Kaşıkçı cinayetinin baş sorumlusu olarak Veliaht Prensi görüyor. BM heyeti, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kayıtlarını dinleyecek" ifadelerini kullandı.

Aktay: BM heyeti Prens Selman'ı Kaçıkçı cinayetinden sorumlu görüyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
1 Şubat 2019 Cuma 11:25

Suudi Konsolosluğu'na nikah işlemleri için gittikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı, konsolosluğa girmeden önce nişanlısı Hatice Cengiz'e, kendisinden haber alınamaması durumunda Yasin Aktay'a haber verilmesi gerektiğini söylemişti.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay ile BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşme sonrası açıklama yapan AK Partili Aktay, "BM heyeti Kaşıkçı cinayetinin baş sorumlusu olarak Veliaht Prensi görüyor. BM heyeti, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kayıtlarını dinleyecek" ifadelerini kullandı.

2 Şubat’a kadar Türkiye’de olacak

BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Callamard, 2 Şubat'a kadar Türkiye'de olacak.

Agnes Callamard'ın Türkiye'ye ziyaretine, İngiliz avukat Helena Kennedy ile eski Dünya Adli Tıp Akademisi Başkanı ve Coimbra Üniversitesi Tıp Fakültesi Müdürü Prof. Dr. Duarte Nuno Vieira da eşlik ediyor.

Callamard, soruşturma sürecinde elde ettiği bilgileri ve soruşturmaya ilişkin tavsiyelerini, BM İnsan Hakları Konseyinin haziran ayındaki oturumunda rapor olarak sunacak.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Kaşıkçı cinayetine ilişkin uluslararası soruşturmanın Callamard'ın yetkisi altında yürütüleceğini, Callamard'ın talebi üzerine "Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili koşulların" insan hakları açısından gözden geçirileceğini ve değerlendirileceğini açıklamıştı.

BM raportörünün, Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin hükümetlerin attığı adımlar ve tepkilerin yanı sıra devletlerin ve bireylerin, gazetecinin öldürülmesi konusundaki sorumluluklarının niteliği ve kapsamını da değerlendireceği vurgulanmıştı.

BM heyeti, dün Suudi Arabistan Başkonsolosluğunun etrafında inceleme yapmış, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşmüştü.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Breck En beğenilen yorum
Acaba bu işin sonu nereye varacak