için kaldı

ABD’de ara seçimlerin sonucu belli oldu!

ABD’de yapılan ara seçimlerin sonucu resmi olmayan bilgilere göre belli oldu. ABD medyasında yer alan haberlere göre Senato'da Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi'nde Demokratlar kazandı. Trump konu hakkında ilk açıklamasını yaptı.

ABD’de ara seçimlerin sonucu belli oldu!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
7 Kasım 2018 Çarşamba 08:34

ABD’de yapılan ara seçimleri tüm dünya dikkatle bekliyordu. Resmi olmayan bilgilere göre ara seçimlerin sonuçları belli oldu.

ABD'de seçmenler, Senatodaki 100 sandalye ile Temsilciler Meclisindeki 435 sandalyenin tamamı için sandık başına gitti.

Amerikan medyasının derlediği resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Demokratların Temsilciler Meclisinde 213 sandalyesine karşı Cumhuriyetçiler şu ana kadar 197sandalye elde etmiş görünüyor.

Cumhuriyetçi Parti, Senato'da 51 sandalyeye ulaşırken Demokrat Parti ise 44 sandalyeye ulaştı. ABD'deki sistem gereği Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Senato Başkanı sayılması nedeniyle Cumhuriyetçiler çoğunluğu garantilemiş oldu.

Doğudaki eyaletlerde sandıkların çoğu kapandı, batı kısmındaysa oy verme işlemi sürüyor.

Trump’tan ilk açıklama

ABD Başkanı Trump'tan az önce seçim açıklaması geldi. Trump, 'Bu gece muhteşem bir başarıydı, herkese teşekkürler' dedi.

Beyaz Saray'dan açıklama

Seçimlerin devam ettiği sırada Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray sözcüsü Sanders, "Sonuçlar Trump'ın politikalarında değişikliğe neden olmaz" dedi.

Temsilciler Meclisi’nin ilk Müslüman kadınları

ABD'de Michigan ve Minnesota eyaletlerinden seçimlere katılan Filistin asıllı Rashida Tlaib ve Somali asıllı Ilhan Omar, yarışı kazanarak "Temsilciler Meclisine giren ilk Müslüman kadın üyeler" olmayı başardı.

Seçmenlerin, Senatodaki 35, Temsilciler Meclisindeki 435 sandalyenin tamamı için sandık başına gittiği ülkede her ikisi de Demokrat Partiden aday olan Tlaib ve Omar zaferini ilan etti.

Başörtülü ilk Müslüman kadın üye

Öte yandan, Minnesota eyaletinin 5. bölgesinden seçimlere giren Somali asıllı Ilhan Omar, Cumhuriyetçi rakibi Jennifer Zielinski karşısında galip gelerek ABD Kongre üyesi seçildi.

ABD Temsilciler Meclisinin başörtülü ilk Müslüman kadın üyesi olan Omar, Temsilciler Meclisinde aynı bölgeyi temsil eden kadın üye Keith Ellison'ın yerine geçti.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar