ABD Başkanı Trump'tan Kuzey Kore açıklaması

Kim Jong Un ile görüşmesinin iptal edildiğini açıklayan ABD Başkanı Trump, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada zirveyle ilgili görüşmelerin devam ettiğini ve görüşmenin planlandığı gibi gerçekleşebileceğini ifade etti.

ABD Başkanı Trump'tan Kuzey Kore açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
25 Mayıs 2018 Cuma 16:55

Perşembe günü, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile 12 Haziran'da Singapur'da yapacağı görüşmenin iptal edildiğini söyleyen ABD Başkanı Donadl Trump'tan yenir bir açıklama geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Donald Trump, görüşmenin planlandığı gibi gerçekleşebileceğini söyledi. Trump açıklamasının devamında "Neler olacağını göreceğiz. Şu anda onlarla konuşuyoruz. 12'sinde bile olabilir. Bunu yapmak isteriz" ifadelerini kullandı.

Dün Trump'ın görüşmenin iptal edildiğini açıklamasının ardından, Pyongyang yönetimi ABD ile görüşmeye hazır olduklarını ve herhangi bir zamanda görüşmeyi gerçekleştirebileceklerini söylemişti.

"APTAL VE CAHİL YORUMLARI"

Mike Pence için 'siyasi budala' ifadelerini kullanan Kuzey Koreli diplomat, "ABD ile ilişkilerin içerisinde bulunan bir insan olarak, bu kadar aptal ve cahil yorumların ABD Başkan Yardımcısı'nın ağzından çıkmasının yarattığı şaşkınlığı bastıramıyorum" ifadelerini kullandı. 

Choe, "ABD'nin bizimle bir odada mı buluşacağı yoksa nükleer hesaplaşmayı mı tercih edeceği tamamen onların kararı ve davranışlarına bağlı olarak gelişecek" şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar