ABD Arap birliği mi kuruyor?

ABD’nin Suriye’de bulunan birliklerini çekeceği yerine ise Araplardan oluşan bir birlik kuracağı öne sürüldü.

ABD Arap birliği mi kuruyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Nisan 2018 Salı 13:41

 Wall Street Journal (WSJ) gazetesi Suriye hakkında yeni iddia ortaya attı.  ABD’li yetkililere dayandırılan habere göre, ABD’nin Suriye’de bulunan güçlerinin yerine  Araplardan oluşan bir birlik kuracağı öne sürüldü.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un, Mısır'ın istihbarat direktör vekili Abbas Kamil ile bir görüşme yaptığı belirtilmişti. Bolton'ın Mısır'ın Suriye'de bir Arap gücü oluşturma çabalarına katkı yapma ihtimalinin ele alındığı ifade edildi.

Yetkililer, Suriye’nin kuzeyinin yeniden yapılandırılması çalışmasında ABD yönetiminin Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden  finansman ve asker göndermelerini talep etmeye hazırlandığını açıkladı.

ABD ASKERİ SURİYE’DEN ÇEKİLECEK Mİ?

ABD Başkanı Donald Trump daha önce yaptığı açıklamada Suriye’de bulunan 2 bin askerin çekilme sürecinin hızlanması gerektiğini söylemişti. Ancak ABD yönetimi içindeki birçok kişi askerlerin geri çekilmesinin Suriye'deki Rusya ve İran etkisini artıracağından endişe ediliyor.

Beyaz Saray dün yaptığı açıklamada, askerlerin geri çekilmesi konusunda kesinleşmiş bir takvim bulunmadığını belirtti.

DEAŞ’ın Suriye topraklarında yenilmesinin kolay olmadığını belirten yetkililer, bu bölgeye ABD askerlerinin yerine Arap  birliklerinde oluşacak bir gücün oluşmasının önünde bazı engellerin olduğunu belirtti. 

Engellerin başında ise Suudi Arabistan e BAE’nin Yemen’e operasyon düzenliyor olması ve  Mısır’ın da güç gönderme konusunda isteksizliğinin oluğunu belirten yetkililer, ABD’nin bu planı hayata geçirip geçirmeyeceği konusunda da bir kesinlik olamadığını söyledi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar