için kaldı

İstanbul'un en riskli 10 ilçesi açıklandı

Asrın felaketinde 11 ilde 45 bine yakın canını yitiren Türkiye'nin gözü şimdi de beklenen büyük Marmara depremi için İstanbul'a çevrilmiş durumda. Jeolog Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında İstanbul'un en riskli 10 ilçesini açıkladı.

İstanbul'un en riskli 10 ilçesi açıklandı - Sayfa 1

Beklenen İstanbul depreme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Jeolog Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Zeytinburnu, Esenler, Bağcılar, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy, Güngören'in zemini kötü. Anadolu yakası genel olarak sağlam" ifadelerini kullandı.

1 9
 
İstanbul'un en riskli 10 ilçesi açıklandı - Sayfa 2

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında beklenen İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

2 9
 
İstanbul'un en riskli 10 ilçesi açıklandı - Sayfa 3

"Bu depremler, bu hareketlilik İstanbul depremini etkiliyor mu?" sorusuna cevap veren Ersoy, şunları kaydetti:

3 9
 
İstanbul'un en riskli 10 ilçesi açıklandı - Sayfa 4

"Bu büyük depremler olmasaydı bile Foça ve Düzce depremi yaşanacaktı. Çünkü bu depremlerin mekanizması farklı. Ege Bölgesi'nde Deprem mekanizmaları farklı çalışır. İstanbul depremini öne çekmesi mümkün değil. Her 2 günde bir 4 büyüklüğünü aşan depremler oluyordu. Biz 4 büyüklüğündeki depremi ayakta bile hissederiz. 5 büyüklüğündeki deprem enerji olarak ondan 30 kat fazla olduğu için çok bariz hissederiz. 5.5'i geçerse hasar da verebiliyor. Çok hassas insanlar bazen 3 ve 3.5 büyüklüğündeki depremi hissedebiliyor."

4 9