Cumhuriyet gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya kimdir?

Cumhuriyet gazetesinin yönetimi değişti. Cumhuriyet gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya kimdir?

Cumhuriyet gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
7 Eylül 2018 Cuma 18:20

Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyeliği için yapılan seçimlerin mahkeme tarafından iptal edilmesiyle girilen süreçte, gazete yönetimi değişti. Peki Cumhuriyet gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya kimdir?

Vakfın yeni yönetim kurulunda Alev Coşkun, Şükran Soner, İnan Kıraç, Işık Kansu, Ali Sirmen, Şevket Tokuş, Mustafa Balbay, İbrahim Yıldız, İrfan Hüseyin Yıldız, Prof. Tayfun Akgüner, Turan Karakaş yer alırken Genel Yayın Yönetmeni de değişti.

Gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni ise 2017'de Haber Koordinatörü yapılan Aykut Küçükkaya oldu. İşte Cumhuriyet gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya kimdir? sorusunun yanıtı...

Cumhuriyet gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya kimdir?

1973’te Zonguldak’ta dünyaya gelen Aykut Küçükkaya ilk, orta ve lise öğrenimini Zonguldak’ta tamamladıktan sonra 1994'te İstanbul'a geldi.

Küçükkaya, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Üniversite yıllarında 1993’te Cumhuriyet Gazetesi’nde “gece muhabiri” olarak çalışmaya başlayan Aykut Küçükkaya, yeşil sermaye yapılanması ve siyasal İslamla ilişkisi alanında uzmanlaştı. Küçükkaya’nın yolsuzluk üzerine yayımlanmış inceleme-araştırma kitapları bulunuyor. Küçükkaya, evli ve bir çocuk babasıdır.

Küçükkaya, Türk kamuoyunun yakından takip ettiği Deniz Feneri skandalını ortaya çıkaran haberleriyle Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü başta olmak üzere 8 gazetecilik ödülünün de sahibi olan Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet’in Sorumlu Müdürü ve Yazıişleri Müdür Yardımcısı görevlerinin ardından 2017'de Haber Koordinatörü oldu. 

7 Eylül 2018'deki Cumhuriyet Vakfı'nın yönetiminin değiştiği yönetim kurulu toplantısının ardından Cumhuriyet gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni oldu.  

Yayımlanan kitapları ise şunlar: Alnından Vururlar (2002, Alan Yayınları), Şef/Yimpaş'la Kurulan Para Diktatörlüğü (2007, Cumhuriyet Kitapları), Rüşvetin Deşifresi (Siyah-Beyaz Kitap)

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar