AK Parti, Ankara’da tüm oyların yeniden sayılması için başvuru yaptı

AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan, Ankara’daki tüm sandıkların yeniden sayılması için başvurduklarını söyledi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, seçim sonucu itiraz süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapılan sayımlarda  partilerinin oylarını 1807 olarak arttığını ifade eden Özcan, “Birçok sandıkta sandık sonuç tutanaklarının gerekçe kısmında geçersiz oyların gerekçesinin yer almadığı, sandık kurulu başkanları tarafından gerekli titizliğin gösterilmediği açıkça görüldüğünde talebimiz kısmen kabul edilmiştir. Geçersiz oyların ne sebeple geçersiz olduğu gerekçeli olmak zorundadır” açıklamasını yaptı.

Tüm Ankara’daki oyların yeniden sayılması için başvurduklarını belirten Özcan, “Tüm Ankara'daki 12 bin 180 sandığın sayımına karar verilmesi talebiyle İl Seçim Kurulu'na müracaatımızı bugün itibariyle de yapmış durumdayız. İtirazlarımız olmadan önce 124 bin fark vardı bu rakam 123 bine düştü. 1807 oy bizim lehimize, 668 oy da CHP'nin lehine çıkmış oldu. Fark da 1139 olarak daralmış oldu” ifadelerini kullandı.

İBB İGDAŞ, Halk Ekmek, Hamidiye Su'yu halka arz etmeye hazırlanıyor Öğretmenlere bir müjde daha! Dondurulmuş insanlar hayata dönebilecek Bahar Candan örgütün kasası çıktı Geçiş ücreti ne kadar oldu? 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili davada karar çıktı