Tiramisu nasıl yapılır?

İtalyan tatlısı tiramisunun cezbetmediği bir insan dahi var mı acaba? Peki tiramisu nasıl yapılır? İşte en lezzetli tiramisu tarifi!

Tiramisu nasıl yapılır biliyor musunuz? Çok basit! Maksimum yarım saatte bu muhteşem İtalyan tatlısını yapabilirsiniz. İşte beni yukarı çek, beni yukarı kaldır’ anlamına gelen tiramisu tatlısının yapılışı:

MALZEMELER

1 paket pandispanya (iki katlı hazır pasta tabanı)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve

Kremasını hazırlamak için:

2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
200 gram labne peyniri
1 adet yumurta sarısı

Üzeri için gerekenler:

2 yemek kaşığı kakao

Püf Noktası

Orijinal tiramisu, mascarpone peynirli krema karışımı ve savoyar (kedi dili) bisküvi ile hazırlanır. Ancak evde yapılan tiramisu da bu malzemelerin yerini labne peyniri ve pasta keki alır.

Tiramisu nasıl yapılır?

1) Tiramisunun kremasını hazırlamak için;

Toz şeker, un, süt ve yumurta sarısını yukarıda belirtilen oranlarda bir tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

2) Kek tabanını ıslatmak için;

Sıcak su, granül kahve ve toz şekeri belirtilen miktarlarda ayrı bir kapta karıştırın.

3) Hazırladığınız krema soğuduktan sonra içine labne peyniri ekleyin ve bir mikser yardımıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın.

4) Servis tabağına pandispanyanın (pasta tabanının) bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın ve üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.

5) Pastanın diğer katını ise önce kahveli karışımla ıslatın ve dikkatli bir şekilde ters çevirerek krema katının üzerine kapatın.

6) Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın. Ardından kakaoyu tiramisu pastanın üzerine elek yardımıyla eleyerek tamamını kaplayın Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra soğuk bir ekilde servis edebilirsiniz.

NOT: 8 kişilik bu tarif ortalama yarım saatte hazırlanmaktadır.

Atatürk’ün düsturuyla daima gençlerimizin yanındayız