Profiterol nasıl yapılır, kaç dakikanızı alır?

İnci Pastanesi ile özdeşleşen profiterol tatlısı nasıl yapılır? Yoğun çikolatasıyla ağızda efsane bir tat bırakan Profiterol nasıl yapılır, kaç dakikanızı alır?

Fransız kökenli olduğu tahmin edilen bir tatlı olan profiterol nasıl yapılır? Yoğun çikolata tadıyla en sevilen tatlılardan biri olmakla birlikte Türkiye'de en güzel İnci Pastanesi tarafından yapıldığı bilinmektedir. Peki profiterol nasıl yapılır? Faydacık, karcık anlamına gelen ve hem çikolata sosu hem de içinin kremasıyla ağızda muhteşem bir tat bırakıp, yumuşacık hamuruyla bağımlılık yapan bu tatlıyı evde deneyebilirsiniz. Peki profiterol nasıl yapılır? İşte tarifi...

Ortalama 32 adet profiterol yaklaşık 1.5 saatte hazırlanır. Malzemeleri ise şu şekildedir:

Hamuru için: 2 su bardağı su, 1.5 su bardağı un, 100 gram tereyağı, 1/4 çay kaşığı tuz, 4 yumurta

Kreması için: 2 su bardağı süt, 2 yumurta sarısı, 1 adet vanilya çubuğu, 6 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata sosu için: 220 gram bitter çikolata, 200 gram krema

Püf Noktası

1) Yumurtaların kesilmemesi için; hazırladığınız şu hamuru soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip hızlıca karıştırmanız gerekmektedir.

2) Hazırladığınız profiterol hamurlarını tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine kabarma payı bırakacak şekilde aralıklı olarak yerleştirmeye dikkat edin.

3) Kremayı soğuttuktan sonra kullanmanızı öneririz.

Profiterol nasıl yapılır?

- Profiterol hamurunu hazırlamakla başlayın. Öncelikle suyu küçük bir tencereye alın. Ardından tereyağı ve tuzu ekledikten sonra karıştırarak erimelerini sağlayın.

- Tereyağı tamamen eridiğinde elediğiniz unu kaşık kaşık eklemeye ve hamuru toparlanana kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayın.

- Tereyağlı suyunu çeken ve katı bir hamur halini alan karışımı ocaktan alıp, soğuması için oda ısısında bekletin.

- Soğuyan hamura yumurtaları bütün olarak, teker teker ekleyin ve bir mikser yardımıyla hızlıca karıştırın.

- Yumurtaların tamamı eklendiğinde hamur yumuşak ve krema torbasında sıkılabilir bir kıvamda olmalıdır.

- Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbasına aldıktan sonra tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Şekil verdiğiniz hamurlar ceviz büyüklüğünü geçmemelidir.

- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kapağını açmadan yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

- İç kremasını hazırlamak için; ortadan ikiye kestiğiniz çubuk vanilyanın içinde kalan çekirdekleri öz kısmını bir bıçağın ucu yardımıyla kazıyın. Krema yapımında kullanacağınız sütü sos tenceresine alın. Vanilya özünü ekledikten sonra 3-4 dakika kadar kaynatın.

- Ayrı bir kapta toz şeker ve yumurta sarılarını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynama noktasına gelen süt ile yumurta sarılı karışımı birbirine ılıştırdıktan sonra tencereye alın. Azar azar olmak üzere, elenmiş un ve nişasta eklediğiniz krema harcını topaklanmaması için karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Koyu bir kıvama gelmesinin ardından ocaktan alın ve tereyağı ilave edip mikserle çırpın.

- Fırından çıkardığınız içi boş durumda olan hamurları, keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.

- Hazırladığınız kremayı temiz bir krema torbasına aldıktan sonra ortadan ikiye kestiğiniz profiterol hamurlarının iç kısmına doldurun. Hazır durumda olan profiterolleri, geniş bir servis tabağına alın.

- Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, küçük bir sos tenceresinde krema ile tamamen eriyene kadar karıştırın.

- Ocaktan alıp 2 dakika kadar soğuttuktan sonra profiterol toplarının üzerine gezdirin. Arzu ettiğiniz gibi porsiyonladıktan sonra soğuk ya da ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Fırından çıkan profiterol hamurlarının alt kısımlarına küçük bir delik açıp, iç kısımlarını tamamen doldurduktan sonra da servis edebilirsiniz.Profiterol servisinde arzuya göre beyaz çikolatalı sos da kullanabilirsiniz. Öte yandan fıstık, ceviz ve fındıkla süsleyip; muz ve çilek gibi meyvelerle renklendirebilirsiniz

Atatürk’ün düsturuyla daima gençlerimizin yanındayız