Pratik profiterol tarifi! Hamuruyla uğraşmayın, etimekle hızlı ve kolay profiterol yapabilirsiniz!

Hamuru uğraştırıcı olduğu için evde yapımı pek tercih edilmeyen profiterolün pratik tarifini açıklıyoruz. İşte etimekli hızlı, kolay ve pratik profiterol tarifi

Zahmetli olan tatlıların başında gelir profiterol. Her babayiğidin harcı değldir yani. Ama "pek beceremem böyle şeyleri" diyenler için pratik profiterol tarifimiz mevcut. Hamur hazırlamadan sadece etimekle profiterol yapabilirsiniz.

Profiterolün kelime anlamı paycığım ya da ödülcüğümdür. Zira profit İngilizce kâr, fayda, çıkar, kazanç gibi anlamlara gelir. Yanında bulunan ve sıkça dalga konusu olan erol ise -erole, -ole biçimindeki küçültme ekleridir. Yani profiterol; faydacık, paycık gibi bir anlama gelir. Peki yoğun krema ve çikolatasıyla mutluluk hormonlarını harekete geçiren bu tatlıyı yapmanın kolay yolunu biliyor musunuz. İşte hızlı, kolay ve pratik profiterol tarifi:

Pratik profiterol için malzemeler

1 paket tuzsuz etimek
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
1 paket çikolata sosu

Etimekli hızlı, kolay ve pratik profiterol yapılışı:

Süt, un ve şeker tencereye alınıp sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Ardından krem şanti ayrı bir kaba alınır ve sütle çırpılır. Üstüne hazırlanan muhallebi de eklenir ve tekrar çırpılır.

Etimekler parçalara ayrılıp borcama dizilir ve hazırlanan karışım üzerine ilave edilir.

on olarak hazırlanan çikolata sosu da tatlı soğuduktan sonra üzerine dökülür.

Hazırlanan çikolata sosu da soğuduğunda tatlının üzerine yayılır.

Servis etmeden önce tamamıyla soğuyana kadar dolapta bekletmelisiniz.

 

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek mi? Kırım Vakfı'ndan sürgün ve soykırımın 80. yıldönümü anması FETÖ benzeri yapıya cüret edenin başı ezilmeli 'Türk Yatırım Fonu' geliyor Hedef Atatürk'ün partisini iktidara taşımak Tehditler alıyorum, beni de öldürecekler