Kolay ve pratik tiramisu tarifi ile bu İtalyan lezzetini keşfedin!

Mutluluk hormonlarını harekete geçiren tiramisu tatlısı nasıl yapılır öğrenin, kolay ve pratik tiramisu tarifi ile bu İtalyan lezzetini keşfedin!

İtalyan lezzetleri pizza ve makarnayla sınırlı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Tiramisu da bir İtalyan lezzeti ve evde kendiniz yapabilirsiniz. Sizler için hazırlaması kolay ve pratik tiramisu tarifi haberimizde! Kelime anlamı "Beni neşenlendir ya da Beni yukarı çek " anlamına gelen bu İtalyan tatlısını maksimum yarım saatte yapabilir, sevdiklerinize tattırabilirsiniz.

İşte kolay ve pratik tiramisu tarifi:

MALZEMELER

1 paket pasta keki (iki katlı hazır pasta tabanı)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve

Krema malzemeleri:

2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
200 gram labne peyniri
1 adet yumurta sarısı

Üzeri için gerekenler: 2 yemek kaşığı kakao

Püf Noktası

Orijinal tiramisu, mascarpone peynirli krema karışımı ve kedi dili olarak bildiğimiz savoyar bisküvi ile yapılır.

Kolay ve pratik tiramisu tarifi:

1) Önce tiramisunun kremasını hazırlayın. Bunun için toz şeker, un, süt ve yumurta sarısını bir tencereye ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

2) Kek tabanını ıslatmak içinse sıcak su, granül kahve ve toz şekeri belirtilen miktarlarda ayrı bir kapta karıştırın.

3) Hazırladığınız krema soğuduktan sonra içine labne peyniri ekleyin ve bir mikser yardımıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın.

4) Servis tabağına pasta kekinin bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın ve üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.

5) Pastanın diğer katını ise önce kahveli karışımla ıslatın ve dikkatli bir şekilde ters çevirerek krema katının üzerine kapatın.

6) Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın. Ardından kakaoyu tiramisu pastanın üzerine elek yardımıyla eleyerek tamamını kaplayın.

Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz. Kolay ve pratik tiramisu tarifinizi evdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.

NOT: 8 kişilik bu tarif ortalama yarım saatte hazırlanmaktadır.

İTALYAN TATLISI TİRAMİSUNUN TARİFİ

Bu İtalyan lezzetinin ilk olarak 19767 yılında Veneto Bölgesi’nin Treviso şehrindeki “Le Beccherie” adlı restoranda, şef Roberto Linguanotto ve yardımcısı Francesca Valori’nin tarafından keşfedildiği iddia ediliyor.

Tiramisunun kıtalararası ününe kavuşmasınınsa 1983’te yazılan “Veneto Tatlıları” kitabında yer almasıyla birlikte başladığı düşünülmekte. İtalyan mutfağının ünlü lezzetlerinden biri olan bu tatlı, son yılların yeni bir tatlı çeşidi sanılıyor olabilir. Fakat bahsedilen bu tarihler tatlının kayıt altına alınarak, bilinçli bir çabayla tanıtılmaya başlandığı tarihlerdir. Yapılan daha derin araştırmalar sonucunda, tatlının kökeninin 18. yüzyıla kadar uzandığını göstermekte.

17. yüzyılın sonunda geçen bir hikâyede anlatılana göre tiramisunun çıkışı; Toscana Dük’ü Cosimo III de Medici’nin birkaç günlüğüne Siena şehrini ziyarete gelmesi ile başlar. Şehrin pastacıları, asaletin simgeleyen özelliklerin bir arada toplanacağı yeni bir tatlıyı, Dük’ün onuruna hazırlamaya karar verirler.

Aşçılar çok basit malzemeler ile yapılmış, lezzetli ve gösterişli bir tatlı olmasına önem verirler. Tiramisu bu şekilde hazırlandıktan sonra, Dük’ün onuruna “Zuppa del Duca – yani Dük’ün Çorbası” diye adlandırılır. Dük, Sienalı pastacıların yeteneğini ve tatlının lezzetli tadını taktir eder ve övgüyle söz eder.

Cinsel sorunlar yaşayan Dük, tatlılarının “Afrodizyak” içerikli olmasına çok dikkat etmektedir. Tiramisunun da rahatsızlığına iyi geldiğini de fark ettikten sonra Toscana Dük'ü, tarifini yanına alarak Floransa’ya götürür. Böylece “Dük’ün Çorbası” ünlenir ve ülkenin sınırlarını aşar.

Tiramisu bir anda saraylıların en çok rağbet ettiği tatlı olup çıkar ve hem uyarıcı hem de afrodizyak özellikleriyle “erotik” buluşmalardan önce büyük porsiyonlar halnde tüketilmeye başlanır.

Uyarıcı ve afrodizyak özelliği ön plana çıktığı için “Dük’ün Çorbası” adı da değişir ve imalı bir isim olan “tiramisu”, yani “beni yukarı çek” ya da diğer adıyla "beni eğlendir' adını alır.

Atatürk’ün düsturuyla daima gençlerimizin yanındayız