Damla sakızlı muhallebi tarifi!

Damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır? Kuruyemiş ve meyvelerle taçlandırılabilen klasik Türk tatlısını bir de damla sakızıyla deneyin. Damla sakızlı muhallebi!

Gelin damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır birlikte görelim. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından muhallebi daha çocukken sevdiğimiz yiyecekler arasında yer alıyor. Zira hemen hemen her Türk çocuğu pirinç unlu muhallebiyle büyüyor. Meyveler ve kuruyemişlerle renklendirilip tadına tat katılan bu tatlıyı bir de damla sakızıyla denediniz mi? Damla sakızlı muhallebi tarifini aşağıda beğeninize sunduk. İşte en beceriksizlerimizi bile bir tatlı dehası haline getirecek damla sakızlı muhallebi tarifi...

Öncelikle 5 kişilik damla sakızlı muhallebi hazırlamak ortalama 40 dakikanızı alacaktır. Bunun 10 dakikası hazırlama, yarım saati ise pişirme süreci olarak belirtilmektedir.

MALZEMELER

5 su bardağı süt
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
3 küçük parça damla sakızı

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ YAPIMI:

Süt, un, pirinç unu ve toz şekeri, yukarıda belirtilen miktarlarda olmak üzere tencereye ekleyin ve çırpın.

Damla sakızı tanelerini, muhallebinin aromasının kuvvetli olması için bir havanda dövdükten sonra krema ile birlikte muhallebi tenceresine aktarın.

Biraz çırptıktan sonra tencereyi ocağa alarak orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynamasının ardından kısık ateşte biraz daha karıştırın.
Muhallebiyi ocaktan alın ve soğumadan tereyağını da ekleyerek eriyene kadar karıştırın ve servis kaselerine boşaltın.

Soğuması için biraz dışarıda beklettiğiniz tatlıları ardından buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.

NOT: Topaklanmaması ve dibinin tutmaması için muhallebiyi sürekli karıştırmalısınız.

Atatürk’ün düsturuyla daima gençlerimizin yanındayız