TRT World çalışanlarına Myanmar'da ikinci yargılama

2 hafta önce Myanmar'da ruhsatsız drone kullandıkları gerekçesiyle hapse mahkum edilen 4 TRT World çalışanından 2'sine ek suçlamalar yöneltildi.

Sputnik'in yerel medyadan aktardığı habere göre, TRT World adına çalışan 4 gazeteciden 2'si Singapurlu Lau Hon Meng ve Malezyalı Mok Choy Lin, ruhsatsız drone kullandıkları gerekçesiyle 2 ay hapis cezasıa çarptırılmalarının yanı sıra ülkeye drone sokmaktan da yargılanacaklar.

Suçlu bulunmaları halinde gazetecilere 3 yıla kadar hapis cezası verilebileceği belirtildi.

Myanmar'da Parlamento binası yakınlarında drone ile görüntü aldıkları iddiasıyla 27 Ekim'de gözaltına alınan gazeteciler Lau Hon Meng ve Mok Choy Lin ile Myanmar vatandaşı şoför ve yerel gazeteci Aung Naing Soe, başkent Nepido'da mahkemeye çıkarılmıştı. TRT World adına çalışan 4 kişi, 10 Kasım'da ruhsatsız drone bulundurmaktan 2'şer ay hapse mahkum edilmişti.

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek mi? FETÖ benzeri yapıya cüret edenin başı ezilmeli Kırım Vakfı'ndan sürgün ve soykırımın 80. yıldönümü anması Tehditler alıyorum, beni de öldürecekler Hedef Atatürk'ün partisini iktidara taşımak Haklarını savunmayı sürdüreceğiz