Midyat'ta bir sınıf listesi... Sosyal medya bunu konuşuyor

Mardin Midyat'taki bir okulun sınıfındaki Türk, Kürt, Arap ve Süryani öğrencilerin adının yazılı olduğu öğrenci listesi, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Mardin'in Midyat ilçesindeki bir okulun sınıfına ait olduğu söylenen öğrenci listesinin çeşitli etnisiteden isimleri barındırması sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Dün sosyal medyada "Midyat'ta bir sınıf listesi" başlığı ile paylaşılan, aynı sınıfta okuyan öğrencilerin isimlerinin bulunduğu listedeki isimler arasında Süryani isimleri Barbara, Filipos, Kristina, Ninva ve Aleks, Kürtçe isimler Besse, Siyament, Ziğayra, Şilan ve Rojda, Arapça kökenli Elif ve Rahmetullah ile Türkçe isimler yer aldı.

Dinlerin ve dillerin birlikte yıllardır birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşadığı Midyat ilçesinde bir okula ait olduğu belirtilen listenin hangi okulun sınıfına ait olduğu belirtilmedi.

"Midyat, hoşgörü, çok kültürlü ve kardeşlik kentidir"

Midyat Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Murat Atasever, söz konusu listeye benzer listenin kendi okullarında da olduğunu ifade ederek, "Midyat, hoşgörü, çok kültürlü ve kardeşlik kentidir. Biz onların çan sesine, onlar bizim ezan sesimize alıştı" dedi.

İşte sosyal medyada gündem olan o sınıf listesi:

İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu