IGTV nedir, Instagram TV nasıl kullanılır, özellikleri nelerdir?

Popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Intagram YouTube’a rakip olarak yeni video servisi IGTV’yi duyurdu. Peki ya IGTV nedir, nasıl kullanılır, özellikleri nelerdir?

Sosyal medya devi Facebook’un 2012 yılında bünyesine kattığı Instagram yeni video özelliğini tanıttı. 1 milyar kullanıcı sayısına ulaşan Instagram yeni video servisi IGTV'yi merak ediyor. Popüler mobil uygulama Instagram’ın YouTube'a rakip olacak yeni video servisi IGTV'yi mercek altına aldık. İşte tüm özellikleri ile IGTV..

IGTV nedir, nasıl kullanılır?

-Instagram’ın içinde yer alan IGTV uygulamasıyla kullanıcılar, süresi 1 saate kadar çıkabilen dikey videolar izleyebilecek.

-IGTV ile Instagram'ın YouTube'un en ciddi rakiplerinden birisi olması bekleniyor.

-Bugünden itibaren tüm dünyaya sunulan IGTV’de bazı hesaplar kanallarına video eklemeye başladı. Yapılan açıklamaya göre, IGTV tam ekran ve dikey videolar için tasarlandı.

-Instagram'da paylaşılan videolarda bir dakika, uygulamanın 'hikayeler' bölümünde yayınlanan videolarda ise 15 saniye sınırı bulunuyor.

-Bu videolar da normalde 24 saat içinde siliniyor. Yeni video servisi sayesinde Instagram bu kısıtlamalardan sıkılan kullanıcılara bir hareket alanı sunuyor.

-IGTV'de yayınlanan videolarda reklam olup olmayacağı ve YouTube gibi diğer platformlarda olduğu üzere yayıncıların para kazanıp kazanmayacağı ise henüz kesinleşmedi.  Instagram'ın kurucusu Kevin Systrom, bu konuda bir karar vermek için aceleleri olmadığını söyledi.

-Ancak tıpkı YouTube'ta olduğu gibi, ünlü isimlerin bu platforma içerik üretmesini hedefleyen Instagram'ın uzun vadede video servisine öncelik vererek reklam gelirlerini de ciddi oranda artırması bekleniyor.

-IGTV'de de kullanıcılar kendi kanallarına sahip olacak, diğer kullanıcıların bu kanallara abone olması mümkün olacak.

-IGTV'yi YouTube'dan ayıran 2 önemli detay var. İlki, videoların sadece dikey olarak yüklenebilmesi. Bu da, videoları izlemek için telefonunuzu standart biçimde tutmanızın yeterli olacağı anlamına geliyor. Ayrıca videolar, telefon ekranında tam ekran olarak oynatılacak. İkinci fark ise, IGTV uygulamasını açar açmaz bir videonun oynamaya başlayacak olması. Daha fazlasını isteyenler veya kategorilere ulaşmak isteyenler, bu video üzerinde yapacakları basit bir parmak kaydırma hareketi ile amaçlarına ulaşabilecek.

Instagram, IGTV hizmetinin birkaç hafta içerisinde yayınlanacağını açıkladı.

IGTV’nin özellikleri neler?

Mobil öncelikli: IGTV, insanların telefon kullanım alışkanlıkları doğrultusunda tam ekran ve dikey videolar için tasarlandı.

Kolay kullanım: Uygulamaya girildiğinde oynatmaya başladığından arama yapmayı gerektirmiyor.

Kaliteli içerik: IGTV Instagram ağı üzerinde kurulduğundan, kanallar da Instagram'daki içerik üreticiler. Böylece insanlar halihazırda takip ettikleri hesapların videolarını izleyebilir ve yenilerini keşfedebilir.

İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu