Şule Çet'i öldüren Çağatay Aksu Berk Akand kimdir, akraba mı, tutuklandılar mı?

Ankara'da üniversite öğrencisi Şule Çet'in (23) ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Peki ama Şule Çet'i öldüren Çağatay Aksu Berk Akand kimdir, akraba mı, tutuklandılar mı? İşte Şule Çet'i öldüren Çağatay Aksu Berk Akand kimdir, akraba mı, tutuklandılar mı?

Şule Çet'i öldüren Çağatay Aksu Berk Akand kimdir, akraba mı, tutuklandılar mı? sorusu Şule Çet'in ölümüyle ilgili soruşturmanın tamamlanmasıyla gündeme geldi. Haberimizde Şule Çet'i öldüren Çağatay Aksu Berk Akand kimdir, akraba mı, tutuklandılar mı? sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs'ta sabaha karşı saat 04.00 sıralarında lüks plazanın 20'nci katından düşerek öldü. Şule Çet'i öldüren Çağatay Aksu Berk Akand kimdir, akraba mı, tutuklandılar mı?

Şule Çet'i öldüren Çağatay Aksu Berk Akand kimdir?

İddianamede olay günü Şule Çet’in şüpheliler ile akşam yemeği için bir restoranda buluştuğu belirtildi. Çet’in şüphelilerle lokantaya giderken amacının birlikte olmak değil, iş bulma beklentisinden kaynaklandığı belirtildi. İddianamede olay gecesi sadece iki erkekle görüşen erkeklerde bulunan PSA antijeni, tükürük ve fiziki travma tespit edildiği belirtilerek “Cinsel saldırıya maruz kaldığı anlaşılmıştır” denildi.

İddianamede şüphelilerin 02.00-03.00 aralığında maktule zorla cinsel saldırıda bulundukları belirtilerek şöyle denildi: “Bu olaydan (zorla cinsel saldırı) sonra maktulün, bu konuyu sorun yapacağının şüpheliler tarafından anlaşılması üzerine alkollü olan şüphelilerin maktülle girdikleri tartışma ve mücadele sonucunda maktülü darp ederek ölümüne sebebiyet verdikleri ve maktül üzerinden oluşan travma ve şiddet delillerini karartmak amacıyla maktülü ofisin penceresinde aşağıya attıkları yönünde kanaat oluşmuştur.

Bu aşamada şüpheli Çağatay Aksu’nun adli tıp raporuna göre parmağının kırılma ihtimalinin bulunduğu, şüpheli Berk Akan’ın ise maktülle sadece tokalaştığını, başka bir fiziksel temasın olmadığını belirtmesine rağmen maktülün tırnaklarında DNA örneğine rastlanmasının da taraflar arasında mücadele sırasında oluşacağı değerlendirilmiştir.”

Tutuklu şüpheliler Çağatay Aksu ile Berk Akand’ın müebbet ile birlikte 32 yıl hapis cezasıyla yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Çağatay Aksu Berk Akand akraba mı?

Halen tutuklu bulunan şüpheliler, Çet’in patronu Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akand’a ait telefonların HTS kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda Akand’ın gece saat 02.39’da kız arkadaşı P.T.’ye, “Çok kötü şeyler oldu. Lütfen telefonu aç bana geri dön” diye mesaj attığı öğrenildi. Bu haberlerden sonra Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın akraba değil arkadaş oldukları belirtildi. 

Çağatay Aksu Berk Akand tutuklandılar mı?

Üniversite öğrencisi Şule Çet’in öldürülmesine ilişkin davada mahkeme kararını verdi. Yoğun bir katılım olduğu duruşma Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme oy çokluğu ile davanın bir numaralı sanığı Çağatay Aksu’ya cinayetten müebbet ve cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 12 yıl 6 ay, Berk Akand’a 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi

Şule Çet davasında sonuçlandı mı?

Ankara’da Gazi Üniversitesi Tekstil tasarımı öğrencisi Şule Çet (23),29 Mayıs 2018’de saat 04.00 sıralarında lüks plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybetti. Olayın ardından Çağatay Aksu ve Berk Akand gözaltına alındı. İlk ifadelerinin ardından Aksu ve Akand serbest bırakıldı. Ancak soruşturma derinleştikçe olayın cinayet olabileceği ve Çet’in cinsel saldırıya uğradığının ortaya çıkması üzerine iki şüpheli tekrar tutuklandı.

İDDİANAME: 'CİNSEL SALDIRI VE CİNAYET'
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ifadeler, raporlar, tanık ifadeleri, telefon incelemeleri sonrası Şule Çet’in cinsel saldırıya maruz kaldığını ve plazanın 20. katından atılarak öldürüldüğüne dair iddianame düzenledi. Şüpheliler, Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın ’kasten öldürme’ ’cinsel saldırı’ ve hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

DAVA BAŞLADI
Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek açılan davanın, ilk duruşmasının görülmesine başlandı. Duruşmayı Şule Çet'in ailesi, CHP milletvekilleri, çok sayıda kadın dernekleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de takip ediyor.

Genel Başkan Yardımcısı istifa etti Çorlu tren faciası davasında karar Hukuk için küçük Türkiye'deki hak mücadelesi için büyük bir adım Irak ile "Güvenlik Ortak Koordinasyon Merkezi"! Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul tepkisi!