Dünyevi sağlık diyeti nedir, nasıl yapılır?

Dünyevi sağlık diyeti nedir, nasıl yapılır? 37 bilim insanının başlattığı EAT- Lancet Komisyonu dünyevi sağlık diyeti ile 2 yıl süre 10 milyar kişiyi doyuracaklarını vaat ettiler. Peki Dünyevi sağlık diyeti nedir, nasıl yapılır? sorularının yanıtları haberimizde.

Dünyevi sağlı diyeti nedir, nasıl yapılır? 37 bilim insanının başlattığı EAT- Lancet Komisyonu dünyevi sağlık diyeti ile 2 yıl süre 10 milyar kişiyi doyuracaklarını vaat ettiler. Peki Dünyevi sağlık diyeti nedir, nasıl yapılır? sorularının yanıtları haberimizde.

Dünyevi sağlık diyeti nedir?

Dünya nüfusu şu anda yaklaşık 7,7 milyar civarında. Bu sayının 2050 yılında 10 milyara ulaşması bekleniyor. Ancak doğanın bir yıl içinde yerine koyabileceği kaynaklar, insanlar tarafından daha yılın yarısında tüketiliyor. İşte bu vahim tablo, bilim insanlarını harekete geçirdi. Dünyanın dört bir yanından 37 bilim insanı EAT- Lancet Komisyonu'nda bir araya geldi ve 2 yıl süren çalışmalarının sonunda 10 milyar kişiyi doyurmayı vaat eden yeni bir beslenme yöntemi buldular. Yöntemin adı 'dünyevi sağlık diyeti.'

Dünyevi sağlık diyeti nasıl yapılır?

Bu beslenme yönteminde et ve süt ürünleri tamamen yasaklanmıyor. Ancak büyük değişiklikler getiriliyor. Dünyevi sağlık diyetine göre; kırmızı et az tüketilecek, tüketim miktarı haftada bir hamburger ya da ayda bir büyük bir bifteğe denk gelecek. Tavuk ve balık, haftada birkaç kez tüketilebilir. Protein ihtiyacının geri kalanı bitkilerden karşılanacak. Yöntemi geliştiren uzmanlar, fındık, fıstık ve büyük oranda baklagiller yenmesini, her tabağın en az yarısını meyve ve sebzelerin oluşturmasını tavsiye ediyor. Patates gibi "nişastalı" sebzelerin tüketiminin ise büyük oranda azaltılmasını öneriyorlar.

İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu