CHP kurultayı için kaç imza toplandı? CHP kurultayı için kaç imza gerekiyor?

CHP'de kurultayın gerçekleşmesi için toplanan imza sayısı kaç oldu? CHP kurultayı için kaç imza gerekiyor? Tüm detaylar haberimizde..

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin geçmişe dönük oy oranları değerlendirildiğinde CHP’nin oyunu arttırdı. Buradan da CHP seçmeninin Muharrem İnce’yi desteklediği sonucu çıkarıldı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine Muharrem İnce’nin geçmesi için adımlar atıldı. Muharrem İnce, direk olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na başkanlık için teklifte bulunmayacağını söylese de yapılmak istenen olağanüstü kurultayın toplanmasını destekledi. CHP’de kurultay için imza toplanmaya başladı. Peki ya CHP kurultay için kaç imza toplandı? CHP kurultayı için kaç imza gerekiyor?

CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce'ye yakınlığıyla bilinen Yaşar Tüzün, Meclis'te, CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu ile basın toplantısı düzenledi. CHP'de seçimli olağanüstü kurultay gerçekleştirilmesi için üç gün önce çağrıda bulunduklarını anımsatan Tüzün, delegelerin özgür iradeleriyle bu çağrıyı dikkate alarak ücretlerini de ceplerinden ödeyerek notere gittiklerini aktardı. Bu taleplerin hem ıslak imzalı noter kağıtlarıyla hem de noterden hemen sonra bizzat fotoğraflarla kendilerine gönderildiğini bildiren Tüzün, bazı noterlerin hazırlanan nüshaları CHP Genel Merkezi'ne de gönderdiğini, imza sayısıyla ilgili bu nedenden dolayı polemik yapıldığını ifade etti. Noterde atılan imzaların salt çoğunluğa ulaştığı zaman iradenin teşekkül etmiş olacağını söyleyen Tüzün, bu akşam ya da en geç yarın yeter sayıda imzanın toplanacağını, bu imzaları haftaya yetkili makamlara ulaştıracaklarını dile getirdi.

CHP kurultay için kaç imza toplandı?

CHP’de, olağanüstü kurultay toplanması yönünde noter aracılığıyla imza toplama çalışmalarında sayı 526'ya ulaştı. Yaşar Tüzün, "Toplam imza sayısı 526 olmuştur. Fazlası vardır, eksiği yoktur. Bugün 600'ü geçeceğine yürekten inanıyoruz. Salt çoğunluğun çok üzerinde imza toplanacaktır" diye konuştu.

CHP kurultayı için kaç imza gerekiyor?

CHP parti tüzüğünün 48’inci maddesine göre seçimli olağanüstü kurultay toplanması için kurultay delegelerinin tam sayısının salt çoğunluğunun, on beşinci gün mesai bitimine kadar noter aracılığıyla imzalarını genel merkeze iletmeleri gerekiyor. Bu da en az 625 delegenin imzasına denk geliyor.

İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu