Burak Özçivit tükenmişlik sendromuna mı yakalandı? Tükenmişlik sendromu yaşayan ünlüler

Kara Sevda dizisinden sonra evlenen ve o günden sonra ekranlarda pek göremediğimiz Burak Özçivit hakkında bir iddia ortaya atıldı. Burak Özçivit tükenmişlik sendromuna mı yakalandı? Şöhret hastalığı ne oluyor? Daha önce hangi ünlüler tükenmişlik sendromuna yakalandı?

Uzun zamandır aralıksız çalışan Burak Özçivit’in şöhret hastalığı olarak da bilinen tükenmişlik sendromuna yakalandığı iddia ediliyor. Peki ya nedir bu tükenmişlik sendromu? Daha önce hangi ünlülerde de aynısı yaşandı?

Güneş Gazetesi'nin haberine göre yıllar önce Meryem Uzerli’nin yakalandığı tüm Türkiye’nin bilmesini sağladığı tükenmişlik sendromuna yakışıklı oyuncu Burak Özçivit de yakalandı. ıllardır aralıksız çalışan Burak Özçivit'in, bu rahatsızlığı yüzünden psikoloğa gittiği ortaya çıktı.

Doktoruna içini döken Burak Özçivit, “Ben bu hayatta istediğim her şeyi elde ettim. Canım kahve içmek istedi Paris’e gittim. Gezmek istedim, Ortadoğu'ya gittim ama artık hiçbir şeyden zevk alamıyorum” dediği öğrenildi. Bu sorunu yüzünden tedavi sürecine başlayan Burak Özçivit'e, eşi Fahriye Evcen’in de destek olduğu öğrenildi. Eşiyle ilgili de doktoruyla konuşan Burak Özçivit'in, “Ben sevdiğim kadınla evlendim. Bana her zaman yardımcı oldu, oluyor” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Bu rahatsızlığı yüzünden yeni sezon için gelen işleri de geri çevirdiği söylenen Burak Özçivit, yakın zamanda ekranlarda görünmeyecek.

Tükenmişlik sendromu(şöhret hastalığı) nedir?

Çalışan veya özel hayatında istediği mutluluğu yakalayamayan kişilerin büyük çoğunluğunda görülen tükenmişlik sendromu, günlük hayatı etkileyebilecek yoğunlukta yaşanabiliyor. İş, aile veya sosyal hayatta önemli eksiklikler yaratan durumdur. Bu sendrom başarılı kişilerin yaşamlarında onları zorlayan, sıkıntıya sokan olaylar sonucunda yaşadıkları bir nevi depresyon tablosu olarak adlandırabileceğimiz bir dizi semptomdan oluşan bir tablodur. Yorgunluk, isteksizlik, iştahsızlık, uykusuzluk gibi fiziksel şikayetlerin de eşlik ettiği bir durumdur. Kabuslar, ruhsal çöküntü, mutsuzluk, başarısızlık, korkular da bu tabloda yer alır. Tükenmişlik sendromu öncelikle sanatçılarda, yazarlarda ve iş adamlarında görülür. CEO düzeyinde çalışan kişilerde daha sık görüldüğünü söyleyebiliriz. İntihara kadar götürebilir. Bu şikayetlerin farkına erken varmak ve tedaviyi derhal devreye sokmak önemlidir. Tedavi olarak psikolojik terapi önerilmektedir. Psikolog desteği gereklidir.

Tükenmişlik sendromu(şöhret hastalığı) yaşayan ünlüler

Meryem Uzerli

Tükenmişlik sendromu yüzünden 2013 mayıs ayının son günlerinde Hürrem Sultan’ı canlandırdığı ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisini bırakıp Almanya’ya giden Meryem Uzerli de tükenmişlik sendromu yaşayan ünlüler arasında.

Tuba Büyüküstün

Tuba Büyüküstün katıldığı bir ödül töreninde, tükenmişlik sendromu nedeniyle Almanya’ya giden Meryem Uzerli’ye destek verdi: “Her şeyi bırakıp gitme duygusunu ben de yaşadım. Çok yoruldum. Tatile, rahatlamaya ihtiyacım var. Meryem’in durumu zaman zaman tüm oyuncuların başına geliyor” dedi.

Tülin Şahin

 “Çok yoğun çalışmaktan dolayı ben de herkes gibi yoruluyorum. Zaman buldukça iş harici günlerde evde film seyrediyorum ve dinleniyorum. Bu sendromu daha kötü atlatan arkadaşlara da geçmiş olsun diyorum; ne diyeyim…”

Sarp Apak

“Bu olay Meryem Uzerli’nin özelinde bir durum. Meryem’in çalışma şartları ve saatleri eminim hepimizden farklı, çünkü dizinin senaryosu onun üzerine. Ben ise daha fazla görev dağılımı olan bir dizide çalışıyorum. İnsanlar bunu şımarıklık olarak algılıyor olabilirler ama o tempo gerçekten çok ağır. Kolay para kazanılmıyor. Hele de göz önünde bir insansanız kilo alıp vermeniz, ilişkiniz, başarınız ya da başarısızlığınız, her şey insanların gözü önünde. Bu da büyük bir stres ve baskı yaratıyor. Ben kendi adıma söyleyeyim, böyle bir şey yaşamadım. Umarım yaşamam.” dedi.

Burcu Kara

 “Şüphesiz herkes yaşamıştır ve hepimizin başına gelmiştir. Rahatsızlığın ismini yeni yeni duyuyoruz ama hayatımızda birçok işin bir araya geldiği dönemler oluyor. O dönemlerde elbette ki çok bunalıyoruz. Ben kendi adıma söyleyeyim; o zor zamanlarımda, başka şeylerle uğraşıp, sevdiğim arkadaşlarımın yanında olup kafamı rahatlatmaya çalışıyorum.” dedi.

Elçin Sangu

Kiralık Aşk dizisinin sevilen oyuncusu Elçin Sangu'nun da bu hastalığa yakalandığı, bu nedenle diziden ayrılmak istediği konuşuluyordu. İddiaya göre Elçin Sangu yakın dostlarına "Tükendim, nefes alacak vaktim yok. Bir an bile bana vakit tanımıyorlar. Yüzümde, gözümde yaralar çıktı" dedi. Elçin Sangu'nun yapımcısı ve menajeriyle sorunlar da yaşadığı belirtildi.

Ezgi Asaraoğlu

Daha önce oyuncu Meryem Uzerli gibi tükenmişlik sendromuna yakalanan güzel oyuncu Ezgi Asaroğlu da yoğun çalışma temposu yüzünden 2016 yılında Keremcem'le olan birlikteliğini de sonlandırdı.

Dağhan Küleğeç

Muhteşem Yüzyıl'ın güzel oyuncusu Meryem Uzerli'nin diziye ara vererek Almanya'da tedavi görmesine neden olan 'Tükenmişlik Sendromu' hastalağına daha önce de ünlü oyuncu Dağhan Külegeç yakalanmıştı. 'Survivor'ın yıldız isimlerinden oyuncu Dağhan Külegeç, hastalığı için “O hastalıkla boğuşurken kafa olarak bitmiştim. Sanki bir fille savaşıyordum. Fil beni eziyordu” demişti.

Numan Kurtulmuş ile Özgür Özel bir araya geldi Bazı sigaralar artık satılmayacak! Özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza Mehmet Şimşek'in arkasındayız Kanatlı et ihracatına kısıtlama getirildi 'Milliyet farkı' ücreti alan otele ne kadar para ceza kesildiği açıklandı