Tarihte bugün 27 Haziran

27 Haziran tarihte bugün tarihin akışını değiştirecek kadar önemli neler oldu biliyor musunuz? Türkiye ve dünyada 27 Haziran tarihte bugün yaşanmış 8 önemli olayı sizler için derledik.

27 Haziran tarihte bugün yaşanmış önemli olaylar neler? Türkiye ve dünyada 27 Haziran tarihte bugün ne gibi gelişmeler yaşandı? 27 Haziran tarihte bugün kimler doğdu? İşte sizler için hazırladığımız tarihte bugün sayfamız;

TARİHTE BUGÜN 27 HAZİRAN

 
Rûmî: 14 Haziran 1433
 
Hicrî: 03 Şevval 1438
 
1991
 
Yugoslav Halk Ordusu, Slovenya'ya karşı operasyon başlattı. Ordu, Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin askeri gücüydü.
 
1979
 
Muhammet Ali, boksu bıraktığını açıkladı. Aynı yıl Dünya Şampiyonluğu’nu 3 kez elde eden ilk boksör oldu. Muhammed Ali, kariyeri boyunca yaptığı maçların yalnızca 5 tanesini kaybetti.
 
1978
 
Anayasa Mahkemesi binasına yoldan geçen bir taksi içinden patlayıcı madde atıldı. Binanın hasar gördüğü olayda can kaybı olmadı.
 
1976
 
Fransız havayollarına ait bir yolcu uçağı Tel Aviv-Atina-Paris seferini yapmakta iken FKÖ militanlarınca kaçırıldı ve Entebbe-Uganda'ya yönlendirildi. Operasyon sonucu üç rehine öldü, beş İsrail askeri ise yaralandı. Uçağı kaçıranlar ise ölü olarak ele geçirildi.
 
1964
 
Kıbrıs Rum hükümeti 15 yaşından büyük Türklerin adaya girişini yasakladı.
 
1954
 
Guatemala'da CIA'nın desteklediği darbeyle halkın seçtiği Jakobo Arbenz hükûmeti devrildi.
 
1950
 
ABD, Kore Savaşı'na asker yollama kararı aldı. Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), BM üyelerine Güney Kore'ye yardım çağrısında bulundu.
 
1946
 
Müttefikler, On iki Ada'nın Yunanistan'a verilmesini kararlaştırdı. Adaların yönetimi 1947'de Paris Antlaşması ile resmen Yunanistan'a geçti.

TARİHTE BUGÜN DOĞAN: YUSUF ATILGAN

Türk yazar Yusuf Atılgan, 27 Haziran 1921'de doğdu.
 
"Çoğu insanlar gibi düşünmeden konuşsaydım kimse bir şey demeyecekti; ama ben düşündüğümü söylemeye kalktım."
İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu