Rusya, Suudi Arabistan'ı 5-0 mağlup etti

2018 Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya, açılış maçında Luzhniki Arena'da Suudi Arabistan 5-0 mağlup etti.

2018 Dünya Kupası'nın açılış maçında ev sahibi Rusya, Suudi Arabistan'ı 5-0 mağlup etti ve turnuvaya galibiyetle başladı.

2018 Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya, açılış maçında Luzhniki Arena'da Suudi Arabistan'ı konuk etti. Rusya, Suudi Arabistan'ı 5-0 mağlup ederek kupaya iyi bir başlangıç yaptı.

Maça hızlı başlayan Rusya, Yury Gazinskiy'nin 12. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. 24. dakikada sakatlanan Dzagoev yerine oyuna dahil olan Denis Cheryshev farkı ikiye çıkartırken ilk yarı Rusya'nın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Cheryshev maçın adamı oldu

Karşılaşmanın ikinci yarısında 70. dakikada Fedor Smolov yerine oyuna giren Artem Dzyuba 71. dakikada attığı golle skoru 3-0 yaptı. İkinci golü atan Cheryshev, 90+1. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve kendisinin 2, takımının 4. golünü attı. 90+4. dakikada ise Aleksandr Golovinfrikikten ağları sarstı ve maç bu skorla sona erdi.

Dünya Kupası'nın açılış maçını 78.011 taraftar izlerken karşılaşma öncesi yapılan açılış seremonisinde renkli görüntüler yaşandı.

2018 Dünya Kupası A Grubu'nda grubun diğer karşılaşmasında Mısır ile Uruguay, 15 Haziran tarihinde karşılaşacak. Rusya, ikinci maçında 19 Haziran'da Mısır ile karşılaşacakken Suudi Arabistan ise Uruguay ile mücadele edecek.