Küme düşen ilk takım belli oldu!

TFF 1. Lig'in 28. haftasında deplasmanda Altınordu’ya 6-3 yenilen Eskişehirspor, 2020-2021 sezonunda ligden düşmesi kesinleşen ilk takım oldu.

TFF 1. Lig’in 28. haftasında deplasmanda Altınordu’ya 6-3 mağlup olan Eskişehirspor’un ligin bitimine 6 hafta kala küme düşmesi kesinleşti. Türkiye'nin en köklü takımlarından Eskişehirspor, uzun süredir ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor ve transfer yapamıyor. Es-Es bu nedenle altyapısından yetişen futbolcularla sahaya çıkıyordu.

Süper Lig hedefini sürdürmek isteyen Altınordu, evinde Eskişehirspor'u 6-3 yenerek zirve yarışında puan kaybetmedi. Eskişehirspor ise alınan bu sonucun ardından resmen küme düştü. Maçın ardından büyük üzüntü yaşayan Eskişehirsporlu futbolcuları, Altınordulu meslektaşları teselli etti. Oynadığı 28 müsabakada sadece 1 galibiyet alıp 8 puan toplayabilen Eskişehirspor, gelecek sezon Misli.com 2'nci Lig'de mücadele edecek. Altınordu'nun gollerini Ahmet Dereli (4), Muzaffer ve Burak atarken, Eskişehirspor'da Halil ile Uğurcan (2) takımının sayılarını kaydetti.