Yıldırım: Asya'yı yeniden insanlığın umudu haline getirebiliriz

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Asya Parlamenter Asamblesi 11. Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Asya Parlamenter Asamblesi 11. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, daha güzel bir dünyada yaşamanın bütün insanların hakkı olduğunu belirtti.

"Sorunların çözümü, dünyayı bütün olarak ele almaktan geçiyor"

Parlamenterler olarak hepimize görev düşmektedir. Çatışmaların bölgemize, insanlığa hiçbir faydası yoktur. Yapılması gereken; mevcut sorunları ortadan kaldırmak, parlamenter diplomasiyi etkin kullanarak anlaşmazlıkları, sorunları hükümetlerimizin çözebilmesine katkı sağlamaktır. Dünya 21. yüzyılın son çeyreğinde girdiği türbülanstan mutlaka çıkmalıdır. Hiçbir devlet sınırlarına yüksek duvarlar örerek sorunlardan kurtulacağını zannetmesin. Sorunların çözümü, dünyayı bütün olarak ele almaktan geçiyor.

Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli tekrarladığı "dünya beşten büyüktür" söyleminin arka planında bunun olduğunu vurguladı.

"Ne yapacaksak birlikte yapacağız"

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki ilerlemeye paralel dünyadaki olayların daha dinamik hale geldiğini belirterek, bölgeyi ve dünyayı yaşanabilir hale getirme sorumlulukları bulunduğunu söyledi.

"Ne yapacaksak birlikte yapacağız. Ne yapacaksak kendimiz için, gelecek kuşaklar için, gençlerimiz için yapacağız." diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

Asya ülkelerinin BM tarafından belirlenen 2030 hedeflerine ulaşmak için ciddi bir niyet ve gayret içerisinde olduğunu biliyorum. İlerleme bu şekilde devam ederse 21. yüzyılın ilk yarısında Asya kıtasının dünya gayrisafi milli hasılasından alacağı pay, yüzde 50'nin üzerine çıkacaktır. Geçmişte Pekin'den Roma'ya uzanan güzergahı refahla tanıştıran İpek Yolu yeniden canlandırılacak ve bu anlamda da yol ve kuşak projesi bu bölgenin istikbali ve refahı için önemli bir adım olacaktır. Asya kıtasını daha etkin enerjik hale getirecek bu gelişme, geçmişin medeniyet güzergahının yeniden ihya edilmesi anlamına gelmektedir.

"Asya'yı yeniden insanlığın umudu haline getirebiliriz"

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Asya'yı yeniden cazibe merkezi haline getirmenin Asya parlamentolarının ortak hedefi olması gerektiğini belirterek, "Bu noktada birbirimize ihtiyacımız var. Düzenlediğimiz bu toplantı, sorunlara samimiyetle çözüm aramak iradesinin de bir göstergesidir." görüşünü dile getirdi.

Numan Kurtulmuş ile Özgür Özel bir araya geldi Bazı sigaralar artık satılmayacak! 'Milliyet farkı' ücreti alan otele ne kadar para ceza kesildiği açıklandı Özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza İşçilerle polisi çatıştırmak isteyen yapılar olabilir Kanatlı et ihracatına kısıtlama getirildi