Yeşilçam'dan nostaljik esintiler

Türk sinemasının 1970'li yıllardaki seks sembolü, Playboy'da fotoğrafı yayınlanan ilk Türk olan Seher Şeniz, iki kez intihar etti. İkincisinde kurtarılmayan Şeniz, 44 yaşındayken hayatını kaybetti

SEHER ŞENİZ

1962'de 'Kelle Koltukta' ile oyunculuğa başlayan Seher Şeniz, 1965´te Seyyal Taner'in üçüncü olduğu yarışmada 'Plaj Güzeli' seçildi. Şeniz, 1966 Türkiye Güzellik Yarışması'nda ikinci olunca sinirlenip ikincilik kurdelesini jüriye fırlatmasıyla ünlendi.

Kariyeri boyunca 22 filmde yardımcı kadın oyuncu rolleriyle kamera karşısına geçen Seher Şeniz, ilki 16 yaşında olmak üzere 3 kez evlendi.

Son evliliğini yaptığı Ermeni asıllı eşi Teknur Kiraz ile Paris'e yerleşen Seher Şeniz, aralarında Moulin Rouge'un da olduğu ünlü striptiz kulüplerinde çalıştı.
Playboy'da fotoğrafı yayınlanan ilk Türk olan Seher Şeniz, Paris'ten döndükten sonra oryantal dansa yöneldi ve İstanbul'un ünlü gazinolarında sahneye çıktı.

1970'li yılların seks sembolleri arasındaki Seher Şeniz, 1984'te intihar girişiminden son anda kurtarıldı. 1992'deki intihar girişiminden ise kurtarılamadı. Şeniz, henüz 44 yaşındayken 14 Mayıs 1992'de hayatını kaybetti.

Araba fiyatlarına zam yasağı geliyor! Askerlik yerleri açıklandı Emek nedir bilmeyen başıbozuk güruhun vandallığı Elektriğe büyük zam kapıda! Benzin ve motorine zam, otogaza indirim Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak