Netflix üyelik ücretleri arttı

Netfilix, Türkiye aboneleri için zam yaptı. Yapılan zamlara göre, Netflix’in temel paketi 15.99 TL olarak sabit kaldı. 27.99 TL olan standart paket 30.99 TL’ye, 39.99 TL olan özel paketin ücreti ise 45.99 TL’ye yükseldi.

Online dizi ve film platformu Netflix’in Türkiye abonelerine yaptığı zam miktarı belli oldu.

Paltformun Türkiye projesi ile ilgili konuşan Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş, Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki içerik izleme trendlerinin diğer ülkelerle büyük benzerlik gösterdiğini belirten Savaş, “İyi hikayeler doğru şekilde anlatıldıklarında, coğrafi sınırların ötesine geçerek dünyanın her yanındaki izleyicilere ulaşabiliyor. Türkiye'den çıkan Hakan: Muhafız, İspanyol yapımı La Casa de Papel, Alman dizisi Dark, Hindistan dizisi Sacred Games veya ABD'den çıkan Stranger Things'in elde ettiği global başarı bunun bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

“Bu alanda dünyada birinciyiz”

Türkiye’deki üyelerin izleme alışkanlıklarına dair ilginç verilere sahip olduklarını belirten Savaş, “Örneğin üyelerimizin yüzde 77'si yalnızca evde değil toplu taşımada veya seyahat halindeyken de Netflix izlediğini söylüyor. En çok Netflix izlediğimiz toplu taşıma aracı otobüs, hatta bu alanda dünyada birinciyiz. Seyahat öncesi Netflix yapımlarını mobil cihazlarına indirerek uçaktayken en sevdikleri yapımları izleyen üyelerimizin sayısı da hızla artıyor. Hatta üyelerimizin yüzde 7'si tuvaletteyken bile sevdikleri Netflix yapımlarını izlemekten vazgeçmiyor.” açıklamasını yaptı.

‘Netflix'in Türkiye'deki abone sayısına ilişkin yaklaşık bir rakam alabilir miyiz? Belli bir yılda bir hedef var mı?’ sorusuna Savaş şu yanıt verdi:

“2018 yılını 190 ülkede 139 milyon üyeyle kapattık. Ülkeler özelindeki üye rakamlarını açıklamasak da Türkiye'de gördüğümüz ilgiden son derece memnunuz. Netflix'le tanışan üyelerimizin diledikleri yapımı, diledikleri zamanda, diledikleri yer ve cihazda reklamsız bir şekilde izlemekten keyif aldığını görüyoruz. Hedefimiz, onların hayatına daha fazla mutluluk katabilmek için hem içerik hem de teknoloji alanında yatırım yapmaya devam etmek.”

Savaş, Hakan Muhafız'ın gördüğü ilgi ile ilgili beklentilerin aşıp aşılmadığı hakkında ise, “Hakan: Muhafız'ın elde ettiği başarı, bizi Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmak için cesaretlendiriyor. Dizi, daha ilk ayında Ortadoğu'dan Güney Amerika'ya, ABD'den Avrupa'ya 10 milyonun üzerinde kişiye ulaştı ve bu rakam artmaya devam ediyor. Bizi mutlu eden diğer nokta ise Hakan'ın hikayesi üzerinden hem İstanbul'un farklı yüzlerini ve hem kültürel ve tarihi zenginliklerimizi dünyaya anlatma imkanı yakalamış olmamız. Önümüzdeki sezonlarda da bu hikayeyi 190 ülkede, pek çok farklı dildeki altyazı ve dublaj seçenekleriyle üyelerimizin beğenisine sunacağız” değerlendirmesinde bulundu

Netflix’in ücreti yükseltildi

Netflix'in temel paketi 15.99 TL, 27.99 TL olan standart paket 30.99 TL'ye çıktı. 39.99 TL olan özel paketin ücreti ise 45.99 TL'ye çıkarıldı

İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu