Astrazeneca - Oxford aşısına İngiltere'den ilk onay

İngiltere, AstraZeneca ve Oxford tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını onayladı

straZeneca ve Oxford tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı, İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Dairesi (MHRA) tarafından onaylandı.

AZD1222 kod adlı aşı, İngiliz-İsveç ilaç devi AstraZeneca'nın desteğiyle Oxford Üniversitesi'nde geliştirilen aşının Birleşik Krallık'ta üretileceği açıklanırken piyasa sürülen ilk aşılar Avrupa'da kullanılacak.

Geçtiğimiz gün AstraZeneca CEO’su Pascal Soriot, Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirilen koronavirüs aşısının Covid-19’a karşı yüzde 95 koruyacağını ve Pfizer/BioNtech ile Moderna aşıları kadar etkili olacağını açıklamıştı.

Bakan Tunç ihmalleri tek tek açıkladı Erken emeklilikte kritik detaylar belli oldu Akaryakıt fiyatlarına yeni zam! 12 haziran 2025 günlük burç yorumları Ümit Özdağ için istenen ceza belli oldu Hız uyarı levhaları yeniden değerlendiriliyor