Meral Akşener

18 Temmuz 1956'da Kocaeli'de doğan Meral Akşener, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. 1979 ve 1982 yılları arasında öğretmen olarak çalışan Akşener, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi'nde araştırma görevlisi oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora ve yüksek lisans yaptı. Kocaeli Üniversitesi'nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu.

Akşener, 1995 ve 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP) milletvekili olarak meclise girmiştir.

Akşener, 1996 ve 1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükûmetinde içişleri bakanı olarak görevini sürdürmüştür.

2007, 2011 ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili olarak meclise girmiştir. Kasım 2015 genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmemiştir.

25 Ekim 2017'den itibaren kendisinin liderliğinde kurulan İYİ Parti'nin genel başkanıdır.

2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin cumhurbaşkanı adayı olmuştur.

Meral Akşener, 1980 yılından beri makine mühendisi Tuncer Akşener ile evlidir ve Fatih Akşener (d. 1984) adında bir oğlu vardır.

Millet İttifakı olarak tek aday göstereceğiz
Cumhurbaşkanı seçimine tek adayla gidilmeli Akşener: İktidar teslim edilmez, devredilir
Akşener'in HDP planı Akşener: O ucube kanalı yapmalarına izin vermeyeceğiz Ya işini yap ya da sandık gelsin biz gerekeni yapalım Hesabı sorulmayacak mı sanıyorsun? Akşener'den bildiri mesajı: Vesayete her zaman karşı durduk Akşener: Paşa gönlü ne istiyorsa o yapılıyor ‘Andımızı okutun’ diyemeyenler şimdi isyan ediyormuş gibi yapıyorlar Akşener: Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne, ne zaman ses çıkaracaksın? Siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız Memleketin toplumsal dokusuna zarar veremezsiniz Milli yas ilan etmek için daha neyi bekliyorsun? Yunanistan kadar bile aşı satın alamayan bir iktidar Bu zulme Avrupa’dan, Amerika’dan ses geliyor, Ankara’dan çıt çıkmıyor Meral Akşener de Kovid-19 aşısı oldu BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINA AKŞENER'DEN YANIT DEVLET BAHÇELİ'DEN MERAL AKŞENER'E ÇAĞRI KENDİ NEFSİM İÇİN TÜRKİYE’NİN GELECEĞENİ ZORA SOKMAM SALGIN SÜRECİNİ KÖTÜ YÖNETTİĞİNİZİ, HERKES BİLİYOR “HÜKÜMETTEN GEREKLİ ADIMLARI ATMASINI BEKLİYORUM” HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAK ZORUNDA İYİ Parti’de ‘FETÖ’ tartışmaları! Akşener o iddialara ne dedi? MİLLETİN SABIR TAŞI ÇATLAMAK ÜZERE HUKUK SİSTEMİMİZE VURULACAK ÇOK BÜYÜK BİR DARBE 5 YILDIR UĞRAMADIĞIMIZ İFTİRA KALMADI, EN BÜYÜK HAKEM ALLAH'TIR AKŞENER'İN KORUMA POLİSİNİN KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI! BU SÖZLEŞMEYİ BİRKAÇ KORKAĞA EZDİRMEYİZ İŞSİZLİK, AÇLIK VE ADALETSİZLİK GETİRDİ