Kemal Kılıçdaroğlu

2002–2014 yılları arasında yapılan genel seçimlerde İstanbul 2. bölge milletvekili olarak meclise girmiştir. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde İzmir 2. bölge milletvekili olarak tekrar meclise girmiştir. Genel başkanlığı döneminde partisi katıldığı her seçimde ikinci parti olmuştur.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden 1971 yılında mezun olan Kılıçdaroğlu, siyasete atılmadan önce 1992–1996 ve 1997–1999 yılları arasında Sosyal Sigortalar Kurumu'nun (SSK) genel müdürlüğünü yapmıştır. 2002 yılında CHP'ye katılmıştır ve ilk defa 2002 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölge milletvekili olarak meclise girmiştir. Ardından 2007 Türkiye genel seçimlerinde de CHP milletvekili olarak meclise girmiştir. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur fakat oyların %37'sini alarak ikinci sırada kalmıştır.

2010 yılında Deniz Baykal'ın genel başkanlık görevinden istifa etmesinin ardından yapılan 33. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda 1,189 oy alarak genel başkan seçilmiştir. 2011 Türkiye genel seçimlerinde partisinin oyunu %5,11 oranında artırmıştır. CHP'nin de desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesinden sonra parti içinde kendisine karşı yöneltilen eleştiriler artmıştır. Aynı yıl yapılan 34. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda tekrar genel başkan seçilmiştir.

Görevden alınan başkanların itirazları reddedildi
Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye demokrasiyi, bu ülkeye adaleti getireceğiz Kılıçdaroğlu yangınlar için yapılacakları açıkladı
Suriyeliler ile helalleşip göndereceğiz Kılıçdaroğlu: AYM bir karar aldı, ama hala içeride bu mudur adalet? CHP, HDP ile ittifak yapar mı? Kılıçdaroğlu: Haram oya ihtiyacımız yok! Kılıçdaroğlu: Demokrasinin olduğu yerde bir partiyi kapatamazsınız Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Hüsamettin Cindoruk'a ziyaret Kılıçdaroğlu'nun fezlekesi Meclis'te Kılıçdaroğlu'ndan bildiri mesajı: Amaç gündemi değiştirmek Kılıçdaroğlu'ndan Montrö eleştirisi: Ne anlama geldiğini bilmiyorsa Haklarınıza, hukukunuza sahip çıkın! PKK'nın saldırdığı tek lider benim Bütün bunları bırakıp bana hakaret ediyorsun Kemal Kılıçdaroğlu koronavirüs aşısını yaptırdı Kılıçdaroğlu, o vekillerle görüştü FATURA AĞIRLAŞMASIN, TOPLUMA GİDELİM DİYORUZ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI? KABA KUVVET, ASLA VE ASLA KİŞİYİ HAKLI KILMAZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA DAVA TÜRKİYE GERÇEK ANLAMDA YÖNETİLMİYOR, SAVRULUYOR PİK DEĞİL DİP YAPTI KILIÇDAROĞLU: MİLLETTEN KORKMAMAK LAZIM "KAMU SINAVLARINDA MÜLAKATIN TAMAMEN KALDIRILMASI GEREKİR" TÜRKİYE'NİN BEKA SORUNU NEDİR? BU İŞGALİN SONLANMASINI DİLİYORUZ KILIÇDAROĞLU: NİMET DEĞİL KÜLFET GETİRECEK TEK BAŞIMA KARAR ALMAM KURDUĞUMUZ İTTİFAKA İHANET OLUR KILIÇDAROĞLU'NDAN EĞİTİM İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ