Binali Yıldırım

Binalı Yıldırım, Erzincan'ın Refahiye ilçesinde 20 Aralık 1955 tarihinde dünyaya geldi. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesini bitirdi. Binali Yıldırım yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Ardından Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de ihtisas eğitimi aldı. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilgisi vardır.

Yıldırım, 2002 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul milletvekili seçilmeden önce 1994 ve 2000 yılları arasında İstanbul Deniz Otobüsleri'nde genel müdür olarak görev yaptı. Abdullah Gül tarafından kurulan 58. ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 59. hükûmetlerde ulaştırma bakanlığına getirilerek Marmaray ve Yüksek Hızlı Tren gibi birçok projeyi yönetti.

2013'te hükûmetteki görevinden ayrılan Yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den İzmir'de belediye başkan adayı olsa da seçilemedi.

Kasım 2015'teki genel seçimlerde meclise girdi ve 64. Hükûmet'te tekrar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak yer aldı. Ahmet Davutoğlu'nun istifası üzerine Mayıs 2016'da yapılan olağanüstü kongrede partisinin genel başkanı seçilerek 65. Hükûmeti'te başbakanlık görevine başladı. 

2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumunda başkanlık sisteminin kabülünden sonra 3. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağanüstü Kongresi'nde istifa ederek AKP Genel Başkanlığı'ndan istifa etti ve yerine Erdoğan seçildi.

TBMM Başkanlığı görevine seçilen Yıldırım bu görevinden istifa ederek AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu.

ESKİ SİSTEM, BABAYI OĞULA DÜŞMAN EDECEK BİR SİSTEMDİ
ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDEN TAŞINIYOR ACISINI İLK GÜNKÜ GİBİ YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ
PARTİ VEYA HÜKÜMETTE GÖREV ALACAK MI? BİNALİ YILDIRIM’DAN SANDIK ÇAĞRISI BUGÜN ARTIK KIRGINLIKLARI BIRAKMA ZAMANIDIR SİYASETEN KABUL EDİLMEZ BİR İŞ YAPTI İMAMOĞLU, KÜÇÜKKAYA GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI YILDIRIM, KÜÇÜKKAYA-İMAMOĞLU GÖRÜŞMESİNİ YORUMLADI KÜRESEL GÜÇLERİN MAŞALARINA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ! BİNALİ YILDIRIM ORTAK YAYINA NEDEN GEÇ GELDİ? SÖYLEYECEKLERİMİZİ SÖYLEDİK, SÖYLEYEMEDİKLERİMİZ DE OLDU KAZA GEÇİREN MOTOSİKLETLİNİN YARDIMINA BİNALİ YILDIRIM KOŞTU BİNALİ YILDIRIM VE EKREM İMAMOĞLU'NUN İLK KARŞILAŞMA ANI “SAYIN YILDIRIM KÖŞEYE SIKIŞTIĞINDA 'FETÖ' DEDİ ORTAK YAYIN SONRASI ADAYLARDAN İLK AÇIKLAMA ÖZEL ÇALIŞMAM YOK, ÇALIŞMAMI 16 YILDIR YAPIYORUM ELİNDE KANIT YOKSA ÖZÜR DİLESİN OSMANLI’DA HER TÜRLÜ ETNİK GRUBUN TEMSİLCİSİ VARDI SEÇİMLERİ OLDUBİTTİYE GETİRENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ YILDIRIM’DAN İMAMOĞLU İLE CANLI YAYINA YEŞİL IŞIK BİNALİ YILDIRIM’DAN İSTANBUL’A YENİ VAATLER! BİZ SİZE ÇÖZÜM ÜRETMEK ZORUNDAYIZ ZERRE KADAR MÜSAMAHA GÖSTERMEYİZ YILDIRIM, İMAMOĞU İLE TELEVİZYONA ÇIKMAK İÇİN ŞART KOŞTU CHP ADAYI MAĞDURMUŞ, HADİ ORADAN! 23 HAZİRAN'DA HAK YERİNİ BULACAK UFAK BİR PÜRÜZÜMÜZ VAR ONU HALLEDECEĞİZ SANDIĞA GİTMEYENLERİ BULUP, OY VERMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ BAŞKAN OLURSUN, BAKAN OLURSUN MECLİS BAŞKANI OLURSUN AMA…