Beşiktaş

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 1903 yılında İstanbul'da kurulan spor kulübüdür. Bereket Jimnastik Kulübü adıyla kurulan kulüp, 26 Ocak 1911 tarihinde Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, adıyla tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu.[1] Daha çok futbol şubesiyle tanınan kulüp, Türkiye'de futbolun profesyonelleşmesinden sonra şampiyon olma başarısı gösteren 5 kulüpten birisidir. Kulübün genel başkanı Fikret Orman'dır.

Beşiktaş, güncel olarak futbol (erkek ve kadınlarda), basketbol (erkek ve kadınlarda), voleybol (erkekler ve kadınlarda) ve hentbol dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir. Bu dalların yanında atletizm, bedensel engelliler, boks, briç, güreş, jimnastik, kürek, masa tenisi, satranç ve elektronik spor dallarında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Beşiktaş Futbol Takımı, şampiyon olan 5 takımdan birisidir. Ayrıca, futbol takımı armasında yıldız olan 4 Türk takımından biridir. Armasında Türk bayrağı amblemi taşıma hakkını elde etmiş az sayıda takımdan biridir.

BEŞİKTAŞ'TA ŞAMPİYONLUK HESAPLARI
TAKIM OLARAK MAÇI KAZANDIK BEŞİKTAŞ - RİZESPOR MAÇINDA TAM 9 GOL!
BEŞİKTAŞ GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR FİKRET ORMAN'DAN CUMHUR İTTİFAKI'NA DESTEK FATİH TERİM GÖKHAN TÖRE'NİN PEŞİNDE ŞENOL GÜNEŞ'TEN BEŞİKTAŞ TARAFTARINA MESAJ BEŞİKTAŞ GÖZTEPE İÇİN HAZIRLANIYOR