Başbakan Binali Yıldırım: Uyum yasaları önümüzdeki hafta Meclis'te

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 100 bin imzayla aday göstermede noter şartı olmadığını açıkladı. Yıldırım açıklamasının devamında "Seçimle ilgili 8-10 maddelik bir teklif önümüzdeki hafta Meclis'te olacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 100 bin imzayla aday göstermede noter şartı olmadığını açıkladı. Yıldırım açıklamasının devamında "Seçimle ilgili 8-10 maddelik bir teklif önümüzdeki hafta Meclis'te olacak" dedi.

"100 BİN İMZAYLA ADAY GÖSTERMEDE NOTER ŞARTI YOK"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olabilmek için toplanması gerek 100 bin imzada noter şartının bulunmadığını ifade eden Başbakan Yıldırım 8-10 maddelik uyum yasaları teklifi önümüzdeki hafta Meclis'te olacak. 100 bin imza ile aday için noter zorunluluğu yok. Kimlik bilgileri ile aday için imza verebilecekler. Vatandaşın adaya rızası olması lazım. Gelen teklifte bunlar yer alacak. Seçim kanunlarındaki teknik düzenlemeler uyum düzenlemeleri." açıklamasında bulundu.

"ABD ÖNCE KENDİNE BAKSIN"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye’de Olağanüstü Hal koşulları altında yapılacak seçimlerin, ‘adil ve özgür’ olacağına ilişkin endişelerinin olduğunu sözleri hatırlaması üzerine Başbakan Yıldırım, "ABD önce kendilerine baksın bir buçuk sene geçti seçimlerin üstünden hala seçimlerde hile yapıldığı konuşuluyor. Amerikalılar seçim görmek istiyorlarsa Türkiye'ye gelsinler ne kadar şeffaf olup olmadığını yerinde görsünler. Benim tavsiyem bu onlara" vurgusunu yaptı.

"ŞENOL GÜNEŞ'E YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM"

Fenerbahçe , Beşiktaş maçından çıkan olaylarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yıldırım "Şenol Güneş'e yapılan saldırıyı kınıyorum. Dostluğa uyan bir şey değildir. Geçmiş olsun diyorum. Maç takımlar arasında olağan bir şeydir. Bu tip olaylar provakasyonlarla gerçekleştiğini gördüğümüz olaylar var. Yöneticiler başta olmak üzere taraftarları futbolun keyfine davet ediyorum. Kavgayla spor olmaz. Asırlık takımlarımız bunu haketmiyor. Ümit ederim bir daha yaşanmaz. TFF'de gereken araştırma ve soruşturmayı yapıyor. Sorumluluğu olanlar karşılığını görecek." dedi.

İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İmamoğlu’nun 'Hamas terör örgütür' sözlerine Saadet Partisi’nden tepki! İddianame yazıldı sıra davada 7'lik deprem potansiyeli var Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? İsrail Gazze ve Refah’ı vurdu