Türkiye'de normalleşme sürecinden sonra koronavirüs

Türkiye koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması gibi önlemler uygulayarak salgının hızlı ilerlerlemesine engel olmuştu. Yalnız 1 Haziran'dan itibaren girilen normalleşme süreci ile beraber verilerin arttığı ve yüksek seviyelere çıktığı görülüyor.

Çin, Hubey’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgının yayılımı hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin de arasında bulunduğu pek çok ülke virüse karşı aldığı olağanüstü tedbirleri kademeli olarak kaldırdı. 1 Haziran’dan itibaren kısıtlamaları gevşetmeye başlayan Türkiye’de normalleşme süreci yeni tip koronavirüsün neden olduğu Kovid-19 hasta sayısında artışa yol açtı. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü “Yaz aylarında tablonun daha iyi olmasını bekliyorduk ancak olmadı” derken İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tüfek, “Mevcut tablo bizi memnun etmiyor” değerlendirmesi yaptı.

Bunların damarını yakaladık, bastıkça ciyak ciyak bağıracaklar Hakim ve savcı yardımcılığı için ön sınav şartı getirildi TCMB'den yeni miktarsal sıkılaşma adımı! Öğretmenlerden öldürülen İbrahim Oktugan protestosu Özel: Sağ açık Mansur Yavaş, sol açık Ekrem İmamoğlu AstraZeneca'dan Covid-19 aşısını geri çekme kararı